Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 2502 visningar

Varvtider försvunna i Garmin 620

1981 • Täby
#1
11 juli 2016 - 22:43
Gilla
Hej,
Jag har fått ett problem med min Garmin Forerunner 620. Jag kan inte längre se varvtiden (oavsett om jag har på manuella varv eller auto), utan kan enbart se totaltiden. Jag vet inte vad som har hänt eller hur jag ska få tillbaka varvtiden (vilket är ganska bra att ha när man kör intervaller). Någon som vet hur jag ska göra?
Tack på förhand!
/Jessica
1971 • Nykvarn
#2
12 juli 2016 kl 21:53
Gilla
Menar du att det inte syns på skärmen under passet eller inte finns i historiken efter passet?
1981 • Täby
#3
13 juli 2016 kl 09:57
Gilla
Staffan: det syns inte under passet (efteråt finns varvtiderna att se på klocka och i logg). "Urtavlan" där jag tidigare sett varvtider har ersatts av totaltid. Jag har försökt ändra inställningarna för urtavlorna men den vill numera bara visa totaltiden.
1971 • Nykvarn
#4
13 juli 2016 kl 19:12
Gilla
konstigt men jag gissar ändå att det har med displayinställningarna att göra. Jag tror jag varit vid något enstaka tillfälle varit med om att skärminställningarna ändrats av sig självt!

Du har inte ändrat aktivitet från Run till Ride eller Race där skärminställningarna är default, om du inte ställt in andra skärmar för de aktiviteterna
1981 • Täby
#5
26 juli 2016 kl 00:17
Gilla
Hej igen,
Jag har förskt titta på displayinställningarna men det finns inte många inställningar att göra. Jag får t ex "Varvdistans", "Tidur" och "Varvtempo" där jag rimligen tycker att det borde avse tiden för varvet (eftersom det avser displayen för varv) och inte för totaltiden. Finns det någon inställning jag har missat?
Jag har inte ändrat till "Tur"/"Ride eller "Tävling"/"Race" (varvtiden saknas för övrigt även när den är inställd på Tävling).
1967 • Torslanda
#6
26 juli 2016 kl 13:09
Gilla
Har en 620 själv och från manualen:
Marking Laps by Distance
You can use Auto Lap® to mark a lap at a specific distance automatically. This feature is helpful for comparing your performance over different parts of a run (for example, every 1 mile or 5 kilometers).

Select > Settings > Activity Settings > Auto Lap > Distance.
Select a distance.
Each time you complete a lap, a message appears that displays the time for that lap. The device also beeps or vibrates if audible tones are turned on (Setting the Device Sounds).

If necessary, you can customize the data screens to display additional lap data.

För data fönster:

Select > Settings > Activity Settings > Data Screens.
Select a screen.
If necessary, select > Status > On to enable the data screen.
If necessary, edit the number of data fields.
Select a data field to change it.

Du har även lap alert:

Select > Settings > Activity Settings > Auto Lap > Lap Alert.
Select a data field to change it.
Select Preview (optional).

Du behöver dels sätta autolap och när det är gjort så väljer du lap info i något datafönster om du vill se det under träningen, annars så kommer d i vart fall se det när du laddar upp filen.

Om detta inte funkar så har nog mjukvaran hängst sig, har hänt mig i gamla njukvaru versioner. gör då en master reset av klockan.

Power off watch (press and hold Light, Yes on prompt) †
Press and hold Start/Stop and Lap/Reset.
Press and hold Light (three buttons should now be pressed in)
After first beep, release Start/Stop.
After second beep, release Lap/Reset.
Release Light.

Detta tar bort alla inställningar och återställer allt till default värden. Löser många problem men då måste du ställa in allt i klockan igen så bara sista utvägen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.