Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 3648 visningar

Nya skor igen?!

1985 • Ängelholm
#1
2 augusti 2016 - 15:13
Gilla
Jag har förälskat mig lite i Salomon skor, har ett par x-ultra nu, har haft ett antal olika innan, men nu känns det som att det börjar vara dags att byta IGEN, dessa har jag haft sen mars i år... jag har förvisso gått 150 mil under den tiden, varav 90-100 mil i dessa skor, men ändå.. jag brukar behöva byta en gång om året, inte en gång i halvåret.

Kan det vara rimligt att skorna redan är slut?(börjar känna obehag i föter och knän som brukar vara när det är dags att byta skor. Känns som att skorna är nedtrampade, om än inte stumma än)

Bra att veta kanske, är att jag väger 110kg, så jag inser ju att min tyngd påverkar livslängden på skor, men jag tycker ändå andra skor har hållt längre..

Förslag på nya skor? Vill ha Goretex eller liknande då jag går i alla väder och mycket varierad terräng, samt har ganska breda/stora fötter för att vara tjej (41 1/3 i dessa, Adidas/Nike och liknande brukar behövas i clownliknande mått för att funka på bredden). Har en tendens att gå på utsidan av fötterna, så inte för hög hålfot då detta förstärker det hela..

Tack!
2001 • Uddevalla
#2
2 augusti 2016 kl 17:47
Gilla
Det låter ganska rimligt tycker jag (av egen erfarenhet med skor), går du ca en mil om dagen kan det nog behövas byta, speciellt om du känner av fötter och knän mer än vanligt. Sitter i en liknande sits som du, då jag själv sliter ut ett par skor på runt fyra månader, och var nära att åka på skada innan jag bytte mina förra.

Merrel och som sagt Salomon brukar ha en del bra terrängskor.
1980 • Åby
#4
3 augusti 2016 kl 09:41
Gilla
Med den mängden är det inte otroligt att skon blivit urtampad, speciellt om du inte varvar skor och låter dem återhämta sig lite mellan varven.

Att variera sig mellan märken är alltid bra, lästerna är olika och du får lite variation i fotledens vinklar. Jag läste någonstans om att tyngre människor ofta går just med utsidan av foten för att sätta den naturliga pronationen ur spel (pga att foten inte är tillräckligt stark för att klara av den). Kan vara något att tänka på? göra lite styrkeövningar för fossingarna så de inte skapar problem för knän och höfter.
1971 • Åhus
#5
3 augusti 2016 kl 09:43
Gilla
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.