Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 7661 visningar

ont i ena vaden

Gällivare
#1
4 augusti 2016 - 14:22
Gilla 
Hej!
Skulle vilja höra om någon haft något liknande och vad kan man göra.
Jag har ont i vänster vad vid löpning, smärtan börjar med detsammma jag börjar springa, avtar under turen efter ca 4-5 min, för att efter löpturen göra sig lite påmind. Första känningen var för ca 1 månad sen, den har liksom smugit sig på,jag har sprungit ca 10 pass sen dess men ej 2 dar i rad. Har även vilat helt fr löpningen ca 1 vecka och ätit en kur med antiinflammatoriska men ingen märkbar skillnad.
Har inte gjort några större ändingar ang träning eller skobyte.
nu kör jag bara träning som inte känns i min vad, cyckling, crosstrainer, styrketräning.
Har en tid inbokat hos sjukgymnasten men i sommartider så är väntetiderna långa.
Stressfrakur? muskelinflammation? benhinneinflammation? nån som törs sig på en gissning?? / ÅsaKan inte se nån snabb förändring i träning eller skobyte.
1974 • Mölnlycke
#2
4 augusti 2016 - 18:55
Gilla 
Min gissning är att du har muskelknutor och eller bara är stel och sliten i vaden. Det kan vara en grund till värre problem som bristningar, strul med hälsena osv. Gå till en massör som kan arbeta igenom dina vader. Att vila hjälper inte. Det är en bra och väl investerad timma oavsett om det löser problemenen eller ej. Har själv haft och har den typen av problem. Med egna insatser kommer jag långt men en bra massage då och få är grymt effektivt.
Jasko - Yugo Boss
Linköping
#3
4 augusti 2016 - 19:36
Gilla 
Det låter som en bristning i vaden. Här kan du läsa mer http://jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=44888
1981 • Örebro
#4
4 augusti 2016 - 21:08
Gilla 
Vart i vaden?
Gällivare
#5
5 augusti 2016 - 21:04
Gilla 
Tack för snabba svar å bra tråd där #Jasko
Jag kan inte säga exakt när smärtan började, runt midsommar nån gång, och den har smugit sig på.
Kan göra tåhävningar utan smärta samt träna på crosstrainern utan smärta.
Smärtan sitter mitt på vaden #Johnny
1981 • Örebro
#6
6 augusti 2016 - 08:54
Gilla 
Benhinnorna brukar ofta ge symptom som de di beskriver, men då sitter smärtan nästan alltid mot fram/utsidan av underbenet. Inte i vaden.

En bristning brukar överlag märkas av vid skadetillfället men det finns absolut undantag.

En inflammation är kroppens läkningsprocess och medför smärta och bl a svullnad, men den brukar släppa på en dryg vecka samt göra ont hela tiden. Det är mao med symptom på att något har hänt än en diagnos.

Alltid hopplöst att gissa i de här lägena, men jag skulle ändå dra till med att det är någon typ av överbelastning av vadmusklerna. Tills du får en bedömning säger jag att du gör helt rätt, alternativ träning som inte retar upp symptomen.
1973 • Åkersberga
#7
7 augusti 2016 - 09:27
Gilla 
Sedan några månader tillbaka gör jag lite tåhävningar, situps, benböj och utfall med bara kroppsvikten före mina löppass och tycker det ger den där sköna mjuka känslan, som annars brukar infinna sig efter några min, redan från första löpsteget. Kan ibland få det du beskriver om jag springer fort i hårda skor och på hårt underlag såsom asfalt, betong osv och gissar också på någon form av överbelastning i muskeln, förmodligen inget allvarligt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.