Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 6538 visningar

Punkt smärta övre smalben

1990 • Umeå
#1
30 augusti 2016 - 19:46
Gilla
Hej,

Jag var hos sjukgymnasten idag för jag har en punkt smärta i övre smalben som jag har haft dem senaste fyra månaderna. Det började med något som lät exakt som benhinne inflammation. Så jag tog paus från löpningen i två månader och började springa igen lite lätt och det gick bra till en början.

Sedan flyttade jag till Norge och skulle börja springa på fjäll igen ( springer bara trail och på fjäll) och smärtan kom tillbaka första passet. Jag blev trött för jag sett fram emot att springa en sommar på fjället så jag sprang vidare en vecka, tills jag började halta när jag gick normalt. Efter det har det nu gått två månader och det gör fortfarande ont men kan gå normalt.

Sjukgymnasten idag kunde inte komma på vad som var fel, för jag hade stabila knä och fotleder. Gör inte ont när man klämmer och känner. Fick rådet att vila ytligare och återkomma om det inte blev bättre.

Jag är lite trött på att vila och vänta, har även fått lägga skateboarden på hyllan, får ont vid dropp av ramp och springa fult ut är nog bara att glömma.

Det som gör ont är ca två cm av smalbenet ca 4 cm nedanför knäet. Är det någon som har en idé vad det kan vara för något?
1986 • Stockholm
#2
30 augusti 2016 kl 19:59
Gilla
Låter dumt, men jag hade samma, anledningen var för mig att skorna var lite för små. Köpte större, borta var smärtan.
1952 • Varberg
#3
31 augusti 2016 kl 10:50
Gilla
Först och främst - var exakt sitter smärtan? För att inte det ska bli någon missuppfattning så använd de korrekta anatomiska namnen tibia och fibula på de två benen i underbenet. Jag gissar att du menar övre delen av tibia? Nästa fråga: Hur långt nedanför knäledsspringan?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.