Löpning Kläder, Skor & Prylar 13 inlägg 5022 visningar

Oliver hjärta Pegasus 33...

Oliver
1984 • Göteborg
#1
20 september 2016 - 19:44
Gilla
Yo!

Håll i hatten för nu blir det åka av!!!

Föll pladask för gudinnan Nikes yngsta dotter Pegasus 33 och i ett rus (lycko-, shopping- eller löprus, döm själva!) så klickade jag hem tre par (!) på mkt kort tid! Det sa bara bam, bam, bam så var de här.

Frågan som är mig övermäktig är om jag verkligen ska behålla alla 3 paren. Två av paren måste jag dock behålla men den stora NÖTEN är om jag ska returnera det tredje paret??? Och det är därför jag nu använder min livlina; jogg:isarna! :)

Första paret har jag efter en månad kört dryga 10 mil med. Svårt att uppskatta om framtiden men sannolikt blir det samma dosering framöver, kanske mindre. Sååå, om mina grå får arbeta lite kommer det ta ca 10-11 månader innan det är dags för första paret att kasta in handduken.

Och om jag då snabbspolar lite, så kommer det ta ca 2 år för mig att förbruka 2 par, från och med dagens datum. Under denna tid kommer säkert flera skönheter nå ut och locka mig.

MEN, alltid detta men (!), Pegasus 33 passar mina fötter väldigt bra och jag har lika känsliga fötter som Maradonas vänsterfot.

På sistone har jag haft svårt att finna skor som passar och därför blev jag hyfsat exalterad när jag fann Pegasus 33.

Ska dock tilläggas att 100% nöjd är jag inte (men det blir man aldrig) men jag ger den 8 av 10 Oliver iaf!!!

Problematiken som kan uppstå, som sätter "grillor i huvet" på mig är att de kanske ändrar framtida modeller så att de inte faller mig i smaken och att det då blir svårt att få tag på 33:orna om drygt ett år.

Kan ju också vara så att jag får pröjsa ungefär samma som idag (hostade upp 950 kr) och då känns det lika bra att behålla.

En annan sak är att dessa kommer "straight from the oven", de blev färdigtillverkade i augusti och jag har nog aldrig haft ett så färskt par i min ägo. T.o.m så att man känner doften av Kina när man öppnar kartongen!

Ekonomiskt så gör en lax (1000 kr) som skorna tjackades för inte ett jättestort hål i min plånka. Motsvarar väl ett dagsverke ute på fältet.

Men (men igen!!!), en lax är alltid en lax och man kan alltid göra andra (bättre?) investeringar för det beloppet som man får bättre avkastning för (kanske).

Hursomhelst, jag behöver lite feedback från alla jogg:isarna! :)

Mvh

Oliver
Martin Andersson
1978 • Bergshamra
#2
20 september 2016 kl 19:53
Gilla
Behåll skorna om dom funkar så bra. Nästa modell kommer ju inte att vara exakt likadan. Se bara till att du inte springer samtliga pass i en viss modell. Fötterna mår bra av variation.
1984 • Stockholm
#3
20 september 2016 kl 20:41
Gilla
Min inställning är att det alltid finns anledning att köpa mera (2 för 1, passa på, 20% endast över helgen, nu har det perfekta äntligen kommit osv) och samla grejer på hög (bra att ha, det går ju åt, det kanske inte finns nåt lika bra sen) men att det i slutändan leder till att man har jävligt mycket grejer i förrådet som man aldrig använder. Om det mot förmodan inte finns lika bra skor om 2 år så är jag säker på att du får tag på ett par pegasus 33 - mycket billigare dessutom. Men det skulle förvåna mig om det är dom du vill ha då :).
Jasko - Yugo Boss
Dubai
#4
20 september 2016 kl 21:08
Gilla
Känner igen mig. Köpte tre par Pegasus 31 för två år sedan. Det är något fel på 31:an. Den går nämligen inte att slita ut skon :)
Ett av dessa par har jag aldrig använt, så instämmer med Johan.
Thomas Svensson
1982 • Hästveda
#5
20 september 2016 kl 21:18
Gilla
Ja det gäller att hitta rätt. Kan även tipsa om Nikes Free RN Distance, fantastisk sko om man gillar lågt drop.
Åsa
1978 • Tyresö
#6
20 september 2016 kl 23:04
Gilla
Beror väl lite på hur det ser ut i övrigt i skohyllan. Om du är en sån som har en tendens att samla på dig skor/prylar skulle jag gå på det Johan skriver. Om du inte tillhör den kategorin har du väl inget att förlora på att spara dem.
1968 • Helsingborg
#7
21 september 2016 kl 05:43
Gilla
Köp när du behöver, inte innan. Att bunkra upp är dåligt både för ekonomin och miljön. Du kommer garanterat att använda dem kortare tid och distans innan du kasserar om du har flera par liggande.
Magnus Sjöberg
1977 • Trelleborg
#8
21 september 2016 kl 09:55
Gilla
Kristian har en klar poäng, Pegasus är dessutom en hållbar sko. Mitt första par (Pegasus 29) hade jag i 150 mil, mitt andra par (pegasus32) har hittills gått 120 mil och kommer få jobba ett tag till. Sen blir det Pegasus 33.

Lämna tillbaka två par och spring i det tredje tills skorna faller samman, sen hittar du en ny sko till ett bra pris om två år...
Hobbylöparn
Östermalms IP
#9
21 september 2016 kl 10:40
Gilla
Det där med att bunkra upp har man gjort för många gånger. Känns litet pinsamt när frugan hittar obrutna kartonger med löparskor och det redan står typ 15 par skor på hyllan (efter hård rensning).

Men man kan se det så här: Jämfört med många andra hobbies är ett par löparskor då och då en billig kostnad! Och så kan man köpa mera igen. :-)
Magnus Andersson
1984 • Åkarp
#10
6 januari 2017 kl 08:41
Gilla
Har själv två par Pegasus 31 eftersom de sitter så bra på foten och ger inga av de problem jag upplevt med olika modeller från både Adidas, Asics och Saucony.
När man väl hittar skon som funkar för nästan all mängdträning så kan det vara tryggt att skaffa mer än ett par.
Alexander Leskovec
1964 • Nybro
#11
6 januari 2017 kl 11:33
Gilla
Jag har ett par Pegasus 33, gillar dem inget vidare. Känns lite som att springa på styltor, Trots det så använder jag dem ofta eftersom jag vill slita ut dem. 120 mil till dags datum och inga större tecken på att de är slitna eller stumma.
Monica Carlsson
1971 • Partille
#12
6 januari 2017 kl 14:44
Gilla
Som #3: när man hittar nåt som man gillar säger hamstern i en att man ska bunkra... man vet aldrig när de tar slut... men ärligt, oftast går ju utvecklingen så framåt att om 1-2 år när det är dags att skaffa nytt så är det nåt annat man är sugen på, pga ny teknik/material/passform/... Men jag är lika velig, absolut, särskilt när jag hittar skor jag trivs med vill jag gärna skaffa minst ett par till. Slutar med att man har massor av halvslitna skor, och inte så många som är riktigt slut. Klantigt!
Bättre att skaffa olika typer, och använda för olika syften. För löparskor, variera t ex dropp och dämpning, för att variera effekten på kroppen också.
1978 • Bohus
#13
6 januari 2017 kl 15:39
Gilla
Ja det tar ju några mil att slita ut ett par skor och personligen har jag nog trott tre gånger att jag hittat perfekta skon men sedan insett det finns andra bättre eller att jag vill ha andra med annat drop eller eller mindre dämpning/ lättare så väldigt få av mina skor har slitits ut.... så jag köper bara ett par av varje modell för man får lätt nya idéer om vad man vill ha...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.