Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 1832 visningar

Ömmande yttersida vänsterfot

Johan K
1974 • ÖREBRO
#1
22 oktober 2016 - 18:26
Gilla
Jag körde ett lite hårdare intervallpass i torsdag (långa reps om 5x2000 m). Kändes svinbra, men när jag gick från hallen kände jag att min högt älskade vänsterfot började ömma lite, som att den tyst beklagade sig över att jag utsatt den för oförrätt.

Med detta i åtanke förskonade jag min fot från träning nästkommande dag, och var liksom lyhörd för minsta gnäll på morgonen när jag vaknade. Och ja, den kändes öm - liksom innan på samma ställe - strax framför fotknölen på yttersidan av foten. Idag är det lördag och foten ömmade på morgonen igen. Jag körde ett pass på ett löpband med lite högre intensitet men började försiktigt för att känna av läget. Kändes inte av alls när jag joggade upp, vilket jag tolkade som grönt ljus och körde lite intensivare intervaller.
Väl färdig drog jag ned tempot för att jogga ner, men bara efter några hundra meter kände jag av det igen, kanske lite mer intensivt än innan men utan riktig smärta så att säga.

Någon som känner igen symptomen? Rekommendation? Har haft mången skada tidigare som blivit värre av att jag inte lyssnat på kroppen och vill inte göra något dumt, men har å andra sidan aldrig haft bekymmer med fötterna tidigare heller. De ska väl tåla rätt mycket va? Jag har iaf inte trampat snett eller något sådant, det kom i anslutning till intervallpasset i torsdags.
1981 • Örebro
#2
22 oktober 2016 kl 23:47
Gilla
Lite svårt att greppa exakt vart du menar, men peroneus låter som en bra första gissning.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.