Löpning Kläder, Skor & Prylar 2 inlägg 3612 visningar

Garmin Träningsbelastning

Fredrik Holmgren
1965 • Linköping
#1
29 november 2016 - 11:00
Gilla
Hej, har en garmin träningsklocka som har två funktioner jag hoppas forumet kan hjälpa mej med:
återhämtningspuls, garmin mäter pulsen två minuter efter avslutad aktivitet. Har hittat några uppgifter om återhämtningspuls efter 1 minut, men två blir ju ngt annat...Tacksam för tips!
Träningsbelastning: garmin har en funktion som kallas träningsbelastning, uppges ge en indikation på om du fått tillräcklig vila & återhämtning? Ngn som använder funktionen? Ngn som har tips om den är värd att använda? Vad får ni för värden?
Tack på förhand!
1965 • Täby
#2
29 november 2016 kl 14:41
Gilla
Jag tycker att det är svårt med träningsbelastningen. Som löpare (tung och även gammal) så är man ju oftast trasig mer eller mindre nånstans. Och en spänd vad/hamstring eller liknande påverkar enligt mig mycket mer hur mycket jag kan röra på mig än själva belastningen i sig.

Sen hade jag en period där den var väldigt försiktig. Fick alltsom oftast 50-60 timmar innan nästa pass. Det visade sig att det var dags att tvätta pulsbandet, det räckte med att det flipprade lite i början på passet för att totalen skulle skeva.

Vad gäller återhämtningspulsen så tyckte jag det var lite roligt i början, men tittar inte just på den idag. När jag tittade på den så jämförde jag ju bara mot mig själv...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.