Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 3251 visningar

Saucony Freedom

Oliver
1984 • Göteborg
#1
20 mars 2017 - 18:24
Gilla
Någon som testat? Liten i storleken?

Gör den skäl för priset?

Är de breda i framfoten och överlag?

Har Breakthru 2 och den passar mig bra så tänkte att Freedom kanske kan vara nåt.

1980 • Visby
#2
21 mars 2017 kl 10:47
Gilla
Jag har ett par Freedom, och har i dagsläget kört ca 14 mil (de längsta passen ca 22km)i dem och måste säga att jag gillar dem skarpt. Jag har stl.44 i alla mina Saucony, utom Kinvara 7 där jag fick gå ner en storlek, och upplever att Freedomen är väldigt "tight" i passformen och framfoten jämfört med de andra modeller jag haft (Mirage, Zealot2, Kinvara 7, Peregrine 5 och Peregrine 6). Dock tycker inte jag personligen att de gör något då den har ISO-fit samt att skon är väldigt "tunn" i både mesh och hälparti. Jag skulle säga att det är den minst stabila av de Sauucony jag provat och du får inte alls mycket stöd i dem, så gillar du det, är det en grymt skön sko som sitter riktigt bra på min fot i alla fall.

Kan tyvärr inte jämföra med Breakthru 2 då jag inte testat dem, men tycker att det är relativt mycket dämpning, men att den trots detta är väldigt responsiv och att du får tillbaka mycket i steget. Den känns t.ex. mindre "svampig" i framfoten är Kinvara 7.

Vad gäller priset, kan jag väl tycka att ingen sko gör skäl för ett pris över 1500:- som du i bästa fall gör 100 mil i, men likväl kan jag tänka mig att köpa ett par till när dessa är slut.

Hoppas dessa svar ger någon klarhet? Tycker det är väldigt svårt att "ge tips" när löpskor är så otroligt subjektivt. Men nu har du i alla fall fått min upplevelse av skor.
Oliver
1984 • Göteborg
#3
21 mars 2017 kl 12:36
Gilla
Tackar för input! :)

Får man fråga vilken Mirage har du haft och kan du jmf Mirage och Freedom?
1980 • Visby
#4
21 mars 2017 kl 13:27
Gilla
Jag hade Mirage 6, och skulle väl säga att de är väldigt olika skor. Miragen upplevde jag som en relativt uppbyggd sko med en ganska stum dämpning och en bred framfot. Freedom tycker jag är mycket mindre uppbyggd utan direkt stöd och med "mjuk" häl och "tight" framfot samt en mycket mer "fjädrande" dämpning.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.