Löpning Tävlingar & Motionslopp 4 inlägg 4116 visningar

Swiss City Marathon (Lucerne) 29 okt

Erik
1974 • Jönköping
#1
24 april 2017 - 08:45
Gilla
Jag letar efter en europeisk stadsmara i slutet av oktober i en vacker miljö med hyfsat snabb bana. Tycker att det här loppet i Lucerne, Schweiz, verkar intressant!

Är det någon här på Jogg som sprungit i Lucerne eller vet något om detta loppet?
http://www.swisscitymarathon.ch/en.html
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#2
24 april 2017 kl 20:04
Gilla
Har för mig att Kenneth Gysing var där och gjorde ett reportage om loppet för Runners world för något eller några år sedan. Du kanske kan leta upp det numret av tidningen.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
24 april 2017 kl 21:25 Redigerad 24 april 2017 kl 21:54
Gilla
Säkert vacker om man inte har för mycket otur med vädret. Ser ju intressant ut om än inte helt platt, kanske som Stockholm har varit. 1500 deltagare är rätt lagom, inte trångt men alltid draghjälp.

Det finns alternativ, t ex: www.budapest.marathon.com http://www.sparkasse-marathon.at/en/home/ vid Bodensee http://www.maratonaditalia.it/cms/en17-Italian-Marathon.asp Modena http://www.muenchenmarathon.de/en/ http://www.marathoneindhoven.nl/ www.lakegardamarathon.com vacker men kanske inte stadsmara direkt.... www.venicemarathon.it www.dublincitymarathon.ie http://vw-ljubljanskimaraton.si/en/maraton
och Palma de Mallorca.

En del av dessa kanske går för tidigt eller har ramlat in i början av november. I november finns det en bunt till....
1981 • Svärtinge
#4
25 april 2017 kl 10:17
1 Gilla
Jag bodde i Lucerne förra våren och spenderade många timmar löpning i området. Det är väldigt platt delvis! Men som du kan se på banprofilen för banan så tycker jag att det finns några tuffa backar mellan Wartegg och fram till Kastanienbaum, förvisso blir det bra utförslöpor efter också. Från Winkel till Allmend är det platt men svagt motlut hela vägen. Allt detta framgår på banprofilen. Men i det stora hela är det väldigt platt och otroligt vackert! Jag har aldrig sprungit loppet men har sprungit på banan flera gånger.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.