Löpning Tävlingar & Motionslopp / Midnattsloppet Göteborg 5 inlägg 3379 visningar

Banprofilen

Oliver
1984 • Göteborg
#1
29 april 2017 - 22:54
Gilla
nån som har inside-info om banprofilen på årets midnite express?

dyker glenn upp kanske? hoppas det isåfall blir enda backen i årets lopp.

tycker det är vannsinne att lägga en tuff slinga med alla de läckerheter som bjuds längs banan. sambadansöser, musikanter, cheerleaders, sockerdricka etc. hur ska man hinna o orka avnjuta allt om man dessutom ska klättra i backar?

1963 • Göteborg
#2
29 april 2017 kl 23:58
Gilla
Ambitionen är att ha i stort sett samma bansträckning Midnattsloppet Göteborg som i fjol. Målgången är inne på på Slottsskogsvallen och starten är någonstans utanför. Troligen även i år på Dalens grusplaner.

Slottsskogen är i år upptagen av hästtävlingar på eftermiddagen före loppet.

Som vanligt finns det några små frågetecken, som gör att inte bansträckningen är officiell än.
Ett exempel är att man börjar med ett större gatuarbete på Mariagatan i sommar. Frågan är där om det blir klart till slutet av augusti.

Men räkna med att du har de båda kyrkbackarna i år igen. Masthuggskyrkan är den långa backen och Oscar Fredrikskyrkan är den korta.

På frågan om Glenn kommer, så kan jag svara att han är i alla fall anmäld. Glenn Nilsson från Göteborg har startnummer 1310. http://goteborg.midnattsloppet.r.mikatiming.de/?pid=startlist_list

Originalet Midnattsloppet i Stockholm har också en rejält kuperad bana med några fina utsikter, så att Göteborgsbanan är backig är då inte så konstigt. Sen att det inte går att hitta några stigningar på Midnattsloppet i Malmö, det får man väl stå ut med.

Jag brukar roa mig varje år efter Midnattsloppet att läsa folks lopprapporter och varje år är det alltid några som skriver att de slagit sitt milpers, så det går bara man vill och kan.
Oliver
1984 • Göteborg
#3
2 maj 2017 kl 00:31
Gilla
okidoki stefan :) tack tack :)

du verkar verkligen insatt, "connected" sas.

om du kan får du gärna framföra mina synpunkter. alltså; fartgupp är OK men kyrkbackarna kan vänta till på söndagen.


1976 • Öjersjö
#4
9 juli 2017 kl 10:16
Gilla
Hur många meter stigning är det ungefär (Midnattsloppet Göteborg)?
1963 • Göteborg
#5
9 juli 2017 kl 18:08
1 Gilla
Var inne och kollade några rapporter på Garmin Connect från 2016.
Där varierade antalet beräknade höjdmeter på siffror mellan 115 och 130. 2017 års bana är förändrad kring starten, svängen runt Mariaplan är borta och det tillkommer en sväng upp mot Djurgårdsplatsen. Det blir ingen ökning i antalet höjdmeter. Observera att höjdmätningen med Garmin har en rejäl felmarginal. Höjduppgifterna från Google som uppgifterna bygger på har brister. Länkad nedan har jag lagt ut 2017 års bana och höjdkurvan har några backar som inte finns i verkligheten. Det finns exempelvis ingen svacka uppe vid Masthuggskyrkan vid 6 km. http://www.jogg.se/Rundor/Runda.aspx?id=685551
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.