Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 1298 visningar

Gnisseltajts från 2XU

Monica Carlsson
1971 • Partille
#1
11 juni 2017 - 15:25
Gilla  
Lite smågnäll bara.
Nån mer än jag som råkat ut för gnisseltajts? Inte helt nöjd med ett par 2XU som köptes på XXL för typ 2 år sedan, kanske inte samma problem med nyare modeller?
(Ja, jag tänker också på att en del kallade 80-90-talets damtajts för "mummelbyxor"...)
Har ett par 2XU i 3/4-längd, när knäna kommer så nära att de snuddar varann så gnisslar tyget. Mycket enerverande, och det händer inte på några andra tajts jag har, varken såna här 3/4-korta eller hel-långa. Måste vara tyget/väven som är orienterad på sånt sätt att det blir ljud när knäna kommer nära varandra, men konstigt att det inte händer på några andra såna brallor? Händer mest när jag monoton-gnetar på asfalt, i riktig skogsterräng kommer benen mer ifrån varandra verkar det som.
För övrigt är de inte några riktiga favoriter av andra anledningar heller, sånt som är svårt att förutse i butik men kanske kan vara tips till andra spekulanter:
- Benlängden på byxan, på mina ben i alla fall, kommer efter en stund att vandra uppåt och fastna i knävecken istället för en bit ner på underbenet. Mitt 3/4-par från Arcteryx funkar så mycket bättre på det sättet, de stannar på plats på underbenet. Kanske bara röt sig om 2-3 cm byxbenlängd som gör skillnad för detta.
- Trycket av loggan på ena låret med "silverfärg", trycket "kletar mot sig själv" under tvätt eller om byxan ligger hopvikt, och när man viker ut den har en del av trycket fastnat på motstående del och dras loss. Loggan blir ful.
1973 • Göteborg
#2
12 juni 2017 - 08:43
Gilla  
Hej,

använder sedan 1,5 år ingenting annat än 2XU tights. Har aldrig upplevt någon av de problem du tar upp.
Antingen har du fått ett riktigt måndagsexemplar eller misshandlat tightsen i tvätt eller liknande.
Jag har ett par shorts, 2 par 3/4 och vet inte hur många långa tights. Visst finns de det jag gillar mer och mindre. Har för exempel svårt att använda vanlig midja sedan Midrise midjan kom då jag upplever att de med vanlig midja glider. När jag tvättar mina 2XU vänder jag de alltid ut och in för att vara rädd om trycket. Visst ger trycket vika men det tar lång tid och många tvättar. Då det är enligt mitt tycke är de tights med absolut bäst kompression är naturligtvis storleken extra viktig. De har tights i alla storlekar och även med extra långa ben vilket du kanske skulle haft för att de inte skulle åka upp. Den storlek med extra långa ben heter exempelvis i medium MT.
Eino
1980 • göteborg
#3
12 juni 2017 - 11:17
Gilla  
Håller med dej Monica. Inte så nöjd med 2XU tights. Tycker också att det är ett knägnisslande ibland. Har aldrig upplevt det innan oavsett kompression eller vanliga tights. Att trycket håller dåligt är väl känt och något man ofta ser på löpare man möter. Har inga 3/4 tights från 2XU så jag kan inte uttala mej om hur dom sitter.
Camilla: Finns även 3/4 tightsen i olika längd?
Monica Carlsson
1971 • Partille
#4
12 juni 2017 - 20:30
Gilla  
#2: Säger som #3, det finns inte vad jag har sett olika längd på 3/4-tajtsen. Men de full-långa har jag sett har en möjlighet till extra benlängd, precis som du säger.
Knägnisslet är inte pga tvättmisshandel, det var redan från första användningen. Just de jag har har ett ganska "tjockt" färglager i trycket, nästan lite kletig känsla.

#3: OK, jag är inte helt ensam om mitt missmöje då, tack för att du delar med dig av dina erfarenheter!

Kanske har XXL sålt någon typ av andrasortering?
1973 • Göteborg
#5
16 juni 2017 - 15:17
Gilla  
Eino: 3/4 tightsen finns även de i olika längder.
0 • Östermalms IP
#6
16 juni 2017 - 18:05
Gilla  
Jag har 2 par 2XU, sommar och vintervarianten. Båda är ganska kassa.

För det mesta kör jag med vanliga Nike snik-tights vilka fungerar utmärkt.

Men på senare tid har jag börjat med Skins senaste A400 heltajts och Under Armor halvtights.

Är en helt annan grej än 2XU:s ganska tungjobbade grejor. Och de veckar sig inte i knävecket som 2XU gör. Plus man får dem över hälarna utan att det känns som att tyget ska spricka.
Monica Carlsson
1971 • Partille
#7
18 juni 2017 - 11:16 Redigerad 18 juni 2017 - 11:16
Gilla  
Kletiga trycket.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.