Löpning Träning 3 inlägg 2447 visningar

Hjälp med att lägga upp min träningsplan

Göteborg
#1
2 juli 2017 - 10:56
Gilla
Hej!

Jag sprang rätt så mkt förr året, men vinter har ej varit snäll mot mig, och jag har kommit helt ur form. Jag bor nere i Sarajevo, och har anmält mig, som förra året, på följande 3 halv maraton:

Sarajevo 17 September
Zagreb 8 Oktober
Ljubljana 29 Oktober

Jag är helt ur form, och har börjat med programmet 10 km på 60 minuter från jogg.se Blev precis klar med vecka 2, och det är tufft, men jag bör klara det. Har svårt för dom längre distanser, intervaller går mkt bättre, dom kan jag köra på max.

Efter det tänkte jag testa programmet Halv maraton på 2 timmar, men hur än jag räknar och vrider på det, så passar den inte med mina lopp jag tänkte springa. Dom två första tänkte jag springa för skoj skull, på den sista så vill jag gärna testa mina gränser.

Har ni tips och förslag på hur jag bör göra?
1981 • Vegan Runners
#2
2 juli 2017 kl 20:49
1 Gilla
Jag tycker att träningsplanen ska utgå ifrån där du är just nu och hela tiden anpassas efter livet i stort. För mig skulle det vara bortkastad tid att sitta och planera i Excel vilka pass jag ska träna i september. Fortsätt snegla på träningsprogrammen för att få inspiration men låt formen styra så du får en bra mix av belastning och återhämtning!

Det är ju smart att trappa upp distanserna försiktigt redan nu inför halvmaran och kanske testa sportdryck och sånt några gånger, men spara detaljplaneringen i två månader till är mitt råd.
Göteborg
#3
3 juli 2017 kl 22:17
Gilla
Ok, tack för bra tips och råd. Gillar att planera lite i förväg då det blir lättare att få upp motivationen, men ska springa klart dessa 5 veckor jag har kvar, så får vi se vad som händer då.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.