Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 3669 visningar

Skor vid supination?

Tobias Eriksson
1983 • Oskarshamn
#1
24 oktober 2017 - 14:54
Gilla
Hej,

Ska ta upp mitt springande igen och behöver då skaffa nya skor. Jag har om jag tittar på mina tidigare löparskor slitit väldigt mycket på utsidan av skorna och har högt insteg och högt fotvalv. Av detta gör jag bedömningen att jag troligen supinerar, av den anledningen har jag börjat titta på lämpliga skor för detta och insett att urvalet är tämligen begränsat och råden som ges ofta är att hitta en neutral sko med mycket dämpning.

Jag har även lite problem med en häl som gör lite ont om jag överanstränger den men jobbar för att få bukt med det genom foam roller och stretching ev. om det inte blir bättre ska jag träffa en sjukgymnast.

Men till frågan, jag har kikat runt efter skor och tror mig hittat ett urval enligt nedan. Tyvärr bor jag på liten ort och långt till stad där man kan prova och testa även om jag självklart vet att det är oslagbart och vad man verkligen bör göra men det är tyvärr svårt att få till med jobb, familj och annat.
De jag kikat på är:
Asics Cumulus 19
Saucony ISO 3
Adidas Supernova (Glide 9)
Adidas energy boost

Bubblare:
NB 1400 V5

vad är era erfarenheter/synpunkter på dessa?
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
25 oktober 2017 kl 00:07
Gilla
Tips: Boka in sjukgymnasten nu! Förmodligen skulle rehabträning vara bra för dig.
1987 • Stockholm
#3
25 oktober 2017 kl 11:55
Gilla
Själv har jag ett neutralt löpsteg och väldigt tåliga fötter överlag, men liksom du har jag ett högt fotvalv. Det bästa vore förstås om du fick tips av någon som också supinerar. (Ja, det allra bästa vore förstås att du provade ut skor med kunnig personal, som kan se om du verkligen supinerar osv., men det vet du ju själv.)
Kan dessvärre inte jämföra de olika modellerna för det är bara Asics Cumulus jag haft av de du funderar på. Vad jag kan säga är att jag kört dem år efter år och alltid varit nöjd. Det har blivit min "go to-sko" som förblir en favorit trots att jag gillar att blanda modeller och märken för variationens skull. Upplever dem generellt som stabila men något lätta - positivt tycker jag, men vill man ha mer dämpning och stabilitet i dem är ju Nimbus ett bättre och snarlikt alternativ.
Tobias Eriksson
1983 • Oskarshamn
#4
24 november 2017 kl 19:54
1 Gilla
Kan uppdatera tråden med att det blev Adidas Supernova för mig och efter ett par pads känns de bra!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.