Löpning Träning 3 inlägg 3177 visningar

Ta sig ut i mörkret

Emelie Hallenberg
1989 • Uppsala
#1
25 oktober 2017 - 12:36
Gilla
Hejsan!
Nu är mörkret här och min fråga är: hur (HUR!!!) tar man sig ut på morgonen innan jobbet när man helst av allt vill sova en timme extra? Jag försöker hitta bra upplägg på korta, snabba pass som går att få till på ca 35-40 min, har ni några bra tips??
1987 • Stockholm
#2
25 oktober 2017 kl 13:00
Gilla
Av vana.

Ja, faktiskt. Så har det varit för mig. Jag har alltid varit morgonlöpare eftersom det är det som passar mitt liv i övrigt bäst, och det är klart att när det är bäcksvart och svinkallt ute när klockan ringer händer det att man är mindre sugen.
Men jag tycker faktiskt att det bara handlar om en kortare period, när man väl vant om sig till att löpa i mörker går det precis lika bra som att springa i solsken. Jag brukar tycka att det är det som är lite häftigt med att springa i Sverige, att samma runda kan se så olika ut beroende på årstid. Ibland kan man få bevittna sjukt vackra soluppgångar på vinterpassen till exempel.

För min del har det "bara" varit att hela tiden ha det klart för mig när jag vaknar att det bara finns två alternativ: att gå ut och springa i mörkret/rusket, och att inte gå ut och springa i mörkret/rusket. Några andra alternativ finns liksom inte. Och då blir valet inte så svårt.

Sedan är det bra att minnas att det oftast känns så värt det när man väl ät ute, även om det var motigt innan.
Annika Linlökken
1976 • Göteborg
#3
25 oktober 2017 kl 13:04
1 Gilla
Förbered allt kvällen innan, lägg fram löparkläder och ev pannlampa om du inte springer där det är upplyst. Kolla väderprognosen ifall du är osäker på vilka kläder du skall lägga fram.
Ladda kaffebryggaren och förbered frukosten, så det går snabbt när du kommer in.
Bestäm dig på kvällen att du verkligen skall ut på morgon och vilken runda du skall springa.
När väckarklockan ringer på morgonen, tänk inte! Bara gör. Det är när man börjar tänka som man börjar tveka.
Efter några veckor med morgonlöpning, har det blivit en vana och då är det lite lättare.

Själv har jag hundar som måste ut, så jag måste ändå gå upp tidigt och ge mig ut, så då kan jag lika gärna springa. Sen har jag förberett frukosten kvällen innan och tar med och äter den på jobbet. Det funkar för mig om jag tar ett glas yoghurt precis när jag kommit in efter löpturen.

Tror det viktigaste är att man bestämt sig för att köra morgonpass och sen njuta av känslan resten av dagen när man vet att man klarat av dagens träning :-)

Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.