Löpning Tävlingar & Motionslopp / Partille 6-Timmars 2018 12 inlägg 929 visningar

Partille 1/3/6h samt stafett 6h

#1
25 januari 2018 - 14:29 (Redigerad 25 januari 2018 - 14:35)
1 Gilla  
Nu är allt så gott som klart. Banan bestämd, medaljen designad, chippen putsade och funktionärerna redo :)

Dags för Göteborgsområdets enda 1/3/6h.
www.ultrasweden.se/Arbetsrum/Partille6-timmars/

Välkomna att kasta in en anmälan.

Hoppas vi ses!!
Mathias Johansson
1967 • Torslanda
#2
25 januari 2018 - 15:45
Gilla  
Anmäld. Blir det något 5 marathon på 5 dagar och eller brutal marathon i år med? Ah, jag ser att du skall med till Skövde 6 timmars med. Kul. Det blir ett bra genrep inför Partille:-)
#3
25 januari 2018 - 15:53
2 Gilla  
Kul att du kommer. Yes Skövde blir en genomkörare. Kör 6h på Partille men hoppar av vid maran. Vill köra maran på 3h30min som ett test inför farthållaruppdraget på Sthlm marathon.
Troligtvis blir det tyvärr inga 5 marathon på 5 dagar. Tidtagarna skall som det verkar vara på annat uppdrag. Men om det inte blir av så kör vi 5 marathon. Vi vet detta snart. Kortedala brutal kommer bli av :)
1973 • Sävedalen
#4
8 februari 2018 - 07:23
Gilla  
Vad händer om man inte orkar 6h , kan man gå eller stanna när man gjort önskat mål.
Hur skall jag tänka på träning , bara tid ute ?
Hur skall man tänka på loppet , bara springa på i önskat tempo och hoppas att det håller ??
#5
8 februari 2018 - 07:53
2 Gilla  
Yes Linda man kan hoppa an när man är nöjd. Då räknas den distansen du kommit upp i. Jag kommer springa men hoppa av vid marathondistans.
Ang. Träning så försök få till nån vecka med extra mycket mängd och gärna att du får till några långpass innan loppet på ca 3h.
På loppet så låt dig inte ryckas med i nån annans tempo. Öppna i ett behagligt tempo och försök hitta lite folk att tjöta med. Då försvinner tiden fort :). Ha små delmål. Ex att vid 15km så äter jag nåt speciellt och går några minuter.
1956 • PARTILLE
#6
8 februari 2018 - 13:40
1 Gilla  
Linda #4 när Du väl har startat får Du ALLTID ett resultat i tidsloppet. Minikravet är att fullfölja ett varv då tidtagningen räknar antal varv. Du kan alltså aldrig få ett DNF i ett tidsslopp. Om Du går, kryper, springer eller tar en sovpaus spelar ingen roll, när slutskottet går får Du en distans som resultat. Som Jessica säger. Skit i hur andra springer och lunka fram i Ditt bekvämtempo och Du ska springa långsammare än vad Du brukar göra (det vanligaste misstaget på ett tidslopp), vilket är det svåraste att göra i all ultralöpning. De finns de som springer för att få ihop en mara och sedan kliver av och då är tempot högre. Därför ska Du inte låta Dug luras utan ha disciplinen och modet att springa långsammare än vad Du brukar. Tro mig! Det ÄR svårt! Eftersom varvet är en knapp kilometer, lägg in några varv där Du går och slarva inte med näringsintaget. Den service Du får på ett tidslopp är inte några av de vanliga marorna i närheten av. Eftersom Du bor i Sävedalen - ta Dig till "gamla" stadsparken och spring runt banan ett varv eller två eller vad Du nu tycker. När Du vet hur den är kan Du planera Ditt deltagande ordentligt. Lite musik eller en ljudbok i hörlurarna är en bra tidsdödare. Vi syns där. Ser Du en rultig gubbe som tar sig fram med knapp styrfart så är det jag... :-) Lycka till! :-)
Mr. B
1963 • Hemma
#7
8 februari 2018 - 15:55
1 Gilla  
Lyssna på Stefan. Han har "en del" rutin på det här...

Själv tycker jag att:

"Håll igen i två timmar,
jogga på i två timmar,
bit ihop i två timmar."

kan funka rätt bra. Att känna sig pigg och fräsch halvvägs är ett bra riktmärke.

Viktigast är att gå så lite som möjligt, och aldrig stanna. Skillnaden mellan "slöjogg" och gång är stor, mycket större än mellan "slöjogg" och ordentligt löptempo.

Förebygg skavsår så gott du kan.
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#8
8 februari 2018 - 18:34
1 Gilla  
Man kan ju ha högst olika individuella målsättningar med sitt deltagande. Själv tänkte jag se det som ett schysst långpass inför mara i mars, och då är tretimmars en perfekt uppladdning. Och så stödjer jag arranganget med mitt deltagande (och Jessica fortsätter att tycka jättemycket om mig).

Skulle jag vara lite ur form i april så satsar jag istället på att äta massa chips och annat gott, och tjôtar mig igenom timmarna.
1973 • Sävedalen
#9
8 februari 2018 - 18:44
1 Gilla  
Tack för tipsen Jessica , Stefan och Mr B!
Jag är riktigt bra på att hålla jämnfart , jag är bra på att springa långsamt.
Jag är inte bra på att gå. Har nästan fått lite panik på slutet på de maror jag gjort när min medlöpare ( olika) har velat gå lite. Det är som om benen inte vill det. Jag kan sänka till gågg . Jag är också en strateg . Blir supernöjd om jag gör längre än ett marathon men mitt drömmål som jag tänker satsa på är 50 km. Nu blir det till att få in långa pass. Konstigt hur plötsligt ett pass på 10-12 känns kort när man tänker att 50 km är målet.
Ser fram mot det här .
1 km per varv , det blir fasligt många varv då hahaha
#10
8 februari 2018 - 21:34
Gilla  
Du kommer fixa det. Kommer tjöta o heja på dig. Vill du över 50 så ska du det. Svackorna kommer komma men de går alltid över.
1984 • Göteborg
#11
9 februari 2018 - 18:25
Gilla  
Jag vet inte varför jag var så säker på att det här var i mars? Är så sugen på att ställa upp men helgerna i april är lite fullbokade. Tur man kan bestämma sig sent. =)
Mathias Johansson
1967 • Torslanda
#12
9 februari 2018 - 18:35
Gilla  
Skövde 6 timmars är i mars. Samma arrangör. Ett riktigt roligt lopp om du vill delta.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.