Löpning Avancerad träning 6 inlägg 4042 visningar

Träningsnivå/belastning

Per Ohlsson
1973 • Mantorp
#1
16 februari 2018 - 06:46
Gilla
Hej!
Funderar en del kring om man kan hitta rätt träningsnivå/ belastning utan för den delen bli skadad eller sjuk om ni förstår vad jag menar? Med allt vad det övriga livet innebär med jobb, familj mm. Funderar själv kring om jag tränat fel under en tid eftersom jag varit trött, irriterad och nu influensan i en vecka.
Målet med träningen förutom att må bra och få vara frisk är att försöka springa snabbare på 10 km respektive halvmaran. Kompletterar detta med basövningar med skivstång. 3 löppas i veckan och 2 pass styrka. Övriga dagar blir det vardagsmotion med promenad och ett aktivt jobb där jag går en hel del.

Tips mottages varmt
merlin
1985 • Karlsborg
#2
16 februari 2018 kl 15:12
1 Gilla
Svårt att säga något i den här helvetesmånaden. Känns som går och vacklar på gränsen hela tiden i en infektionshärd. Det skapar ju en viss irritation.

Svart att avgöra om du tränar tillräckligt. Vad har du för mål på distanserna och hur snabbt klarar du av dom nu?
1971 • Nykvarn
#3
16 februari 2018 kl 15:55
1 Gilla
Det är en stor fråga Per :-) Egentligen den som de flesta frågor här på forumet handlar om, hur mycket kan/ska jag träna för att utvecklas optimalt med hänsyn till livet i övrigt och den går såklart inte att svara generellt på eftersom vi alla lever olika liv med olika mycket belastning utanför träningen och med olika belastning av träningen.

Det enda man som motionär kan vara säker på är att vi har många faktorer utanför träningen som påverkar vår prestation, kanske fler än elitlöpare har, jobb, familj m m och att det som fungerar en säsong kanske inte fungerar nästa eller nästa därefter.
Per Ohlsson
1973 • Mantorp
#4
16 februari 2018 kl 22:15
Gilla
Så sant båda två!
1980 • Staffanstorp
#5
17 februari 2018 kl 18:18
1 Gilla
Instämmer med Olof i #2, februari är en ren helvetesmånad. Egentligen hela december-februari-perioden är ett segt sjok med mycket trötthet av mörkret, infektioner som pockar mest hela tiden från småbarnslivet och halvrisigt väder/underlag som påverkar både kvalitetssträning och motivation.

Mitt tips är att sänka justera målen för dagen, veckan eller månaden och sänka ribban för att sikta på en bra lägstanivå istället för fokus på prestation, fart och ökad mängd. Miniträning som en längre promenad på väg till Ica eller några situps innan På Spåret -allt är bättre än inget.

Sen bombar jag på med alla möjliga huskurer i varierad omfattning; vitlök, D-vitamin, rödbetor, spenat, nötter m.m. för att få i sig rejält med vitaminer och andra bundsförvanter till immunförsvaret.
Magnus
Stockholm
#6
18 februari 2018 kl 10:46
1 Gilla
Just irritation brukar faktiskt vara ett ganska bra tecken på att man tränat för hårt. Fem pass i veckan i februari samt ett jobb som tar på krafterna kan göra att det blir lite för mycket. Dra ner på träningen i två veckor och se om det blir bättre.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.