Paris Marathon 2018 - Löpning
Löpning Tävlingar & Motionslopp / Paris Marathon 27 inlägg 5216 visningar

Paris Marathon 2018

Per
1975 • Nyköping
#1
5 mars 2018 - 09:00
Gilla 
Hej,
Laddar för mitt första marathon i Paris den 8 april, spännande! Nån mer som ska dit, eller har varit där och känner för att bolla lite tankar om loppet?

En fundering är ju det här med energi. Man läser ofta att man inte ska börja laborera med nya produkter på tävlingsdagen, eftersom man aldrig kan veta hur kroppen reagerar på dem, bättre att testa sportdryck, gel osv under träning. Så om man vill förlita sig på den sportdryck som erbjuds under loppet för att slippa ta med egna geler etc (bra eller dålig idé?), då vore det ju fint att veta vilken sportdryck de erbjuder under loppet, och på ett ungefär hur pass koncentrerad den är - hittar ingen info om det?

Läste också i en tråd att det kan vara ganska grötigt vid just sportdrycks-utskänkningen längs loppet - det kanske ändå talar för att ta med en del gel själv, och ffa sikta på vatten från stationerna om det är trångt?

Per
< < < 1 2 > > >
Mathias Johansson
1967 • Torslanda
#2
5 mars 2018 - 09:24
Gilla 
Sprang förra året. Det är Isostar de serverar som både dryck, bars och gels. Min mage gillar dem inte men jag är nog extremt känslig. Jag skippade deras energi helt under loppet. Jag har börjat köra med Umaras sportdryck som funkar utmärkt med min mage så numer tar jag med egen dricka i en Inov race väst. De serverar vatten i flaskor, Vittel, och jag tycker inte det var så trångt vid stationerna. Starten sker ju i nerförsbacke så det är lätt att trycka på för mycket i starten. Delvis är det kullersten på delar av banan men i övrigt lättlöpt och mycket fint att titta på. Riktigt roligt lopp tycker jag. Förra året var det riktigt varmt just den dagen men det var en anomali för resten av tiden var det rätt kallt.
Stockholm
#3
5 mars 2018 - 10:11
Gilla 
Jag ska också springa i år, även min första mara. Närmar sig med stormsteg nu! :) Hoppas det är lugnt att jag hakar på tråden även om jag nog inte har några svar att komma med tyvärr.

Har läst på en del ställen att det bara är en station som har sportdryck och att resten endast har vatten? Stämmer det?

Isostar verkar vara stor sponsor så jag har köpt det och tränat med iallafall, så hoppas det stämmer. Isostars gel funkar bra för mig och min mage, även om de smakar apa.. :)
Hade egentligen tänkt att bära med mig en del egen energi, men om det finns gott om det längst med banan så vore det ju såklart skönt att slippa "kånka"?

Hur har ni gjort med det "medicinska certifikatet" som krävs? Jag har en läkartid några dagar innan, för en helt annan sak egentligen, men hoppas hen vill stämpla pappret ändå. Annars blir det jobbigt..?
Per
1975 • Nyköping
#4
5 mars 2018 - 11:13
Gilla 
Aha, tack - avbestälde just en sändning sportdryck och gel (Enervit), och ska testa lite Isostar istället. ????

Har inte fixat läkarintyg än, får se vad de säger på vårdcentralen.. Men det sägs att de inte är helt glada i lägga tid på friska patienter.
Per
1975 • Nyköping
#5
5 mars 2018 - 11:15
Gilla 
(oj, en 'tumme upp' blev visst en massa frågetecken)
Ann-Louise Zander
1982 • Hässleholm
#6
5 mars 2018 - 12:21
Gilla 
Jag ska också till Paris och springa mitt första marathon nånsin.
Mathias Johansson
1967 • Torslanda
#7
5 mars 2018 - 12:28
1 Gilla 
De har vätskestationer ungefär var 5:e km. På dessa finns det vattenflaskor vilket inte är så dumt. Lättare att hälla i sig vätska så tycker jag. Det finns även torkad och färsk frukt, socker och annat lurt på dessa. Gels såg jag bara på de sista stationerna. Jag såg faktiskt inga sportdrycker på någon station men andra löpare sa att de hade fått det. Det fanns gels på de sista stationerna i vart fall Troligen vettigt att ta med eget för säkerhetsskull. Jag hade med mig ett läkarintyg från Kina så de bryr sig inte så mycket vad som står där eller hur det är skrivet men du måste ha med något som talar om att du är frisk nog för en mara. Med tanke på hur många ambulanser det var som hämtade upp löpare längs med banan förstår jag att de vill friskriva sig. Ovanligt många som fick problem i värmen det var då. Lycka till!
 annons
 
Per
1975 • Nyköping
#8
5 mars 2018 - 16:22
Gilla 
Hmm, det där med läkarintyget verkar bli knepigt. Som jag anade var min vårdcentral inte alls intresserade av att hjälpa till, utan hänvisade till nån privatknäckare 10 mil bort.
Stefan Åberg
1981 • Umeå
#9
5 mars 2018 - 18:55
1 Gilla 
Jag sprang också ifjol, riktigt bra arrangemang och en väldigt trevlig och lättlöpt mara. Det är ju väldigt bred väg och i princip inga kurvor första biten (förutom kröken vid place de la Concorde) så det borde inte vara något problem med trängsel även om man startar längre bak.

Angående sportdryck tror jag det var en eller två stationer som hade det, i övrigt bara vatten. Jag hade med mig en bunt gels i fickorna.
Nik
1960 • Sjöstaden
#10
5 mars 2018 - 21:27
Gilla 
Jag ska också. Första gången i Paris men har sprungit några maror tidigare utomlands. Min erfarenhet är att man ska ta ett par gel med sig hur som helst. Det brukar fungera bra med sportdryck av olika märken i fall man inte har känslig mage.
Hans Westerback
1958 • Lidingö
#11
6 mars 2018 - 07:35
Gilla 
Minns inte riktigt hur det var med sportdryck, men en vattenflaska var femte km var rätt praktiskt, jag höll den i handen och drack lite lagom hela tiden. Håller med om att det går för lätt i början, jag startade första milen alldeles för snabbt, vilket straffade sig mot slutet när det blivit riktigt varmt.
Det var noggrann koll av läkarintyg, man var tvungen få en speciell stämpel för godkänt intyg först vid en disk, innan man kunde hämta ut nummerlappen längre fram. Jag hade turen att jag skulle till min husläkare ett tag innan loppet, i ett helt annat ärende, och passade då på att be om ett intyg. Han var först tveksam, menade att det krävdes EKG och massa prover, men sen svängde han och bara skrev på, tror han lyssnade på hjärtat lite först :-)
1968 • Månkarbo
#12
6 mars 2018 - 14:46
Gilla 
Sprang loppet i april 2010. Underbar start men kom i tid, det är mycket trångt och det där med läkarintyg är ett skämt. Själv så ordnade givetvis ett läkarintyg som jag hade med mig när jag skulle hämta nummerlappen.
De läste inte ens lappen....enda negativa var att man inte fick mer än en frukt och en flaska vatten efter målgång. Snygg medalj och t-shirt.
Karibou
1976 • Göteborg
#13
6 mars 2018 - 17:23 Redigerad 6 mars 2018 - 18:08
Gilla 
OBS! Lite osäker om Isostar sponsrar i år (2018) också. De gjorde det t.o.m. förra året, men när jag har bett för att få byta min vinst i deras tävling till Paris 2018, då sa de att de inte sponsrade längre Paris marathon. De står inte heller på Sponsor sidan. Men de är på "Salon du Running" som "sponsor"...

Länken nedan hittas när man gogglar, men jag hittar inte den via varken den engelsk eller fransk sida för 2018. Dags att nån mailar och frågar kanske?...
http://www.schneiderelectricparismarathon.com/en/information/feeding-zone

Bilden är från deras sida (under Information/FAQ)
 annons
 
1965 • GULLASKRUV
#14
6 mars 2018 - 18:47
Gilla 
Hej!
Jag mailade isostar för ett tag sedan, och fick till svar att de inte ska servera isostar dryck i år. Han som svarade visste inte om det skulle bli någon annan sportdryck. Jag hittar info som Karibou ovan, vatten, färsk och torkad frukt.
Själv tar jag nog med någon gel, samt sportdryck. lite "långdistansdryck" och kompletterar med vatten mm. Och utrustar hejarklacken med lite reserver vid 25 km ungefär :)
Snart dags att packa och åka! Lycka till allihop med sista träningsveckorna, det kommer bli kul!!!
Hälsn Stina
Stockholm
#15
7 mars 2018 - 12:54
Gilla 
Mailade och fick svar snabbt!
Tyvärr inte ett toppensvar, men bra att veta, då blir det flipbelt med egna gels.
Per
1975 • Nyköping
#16
7 mars 2018 - 13:04
Gilla 
Tack för kollandet - anade också att Isostar inte var med i år eftersom de inte nämns som sponsor eller leverantör. Vatten, frukt och "socker" (vad nu det innebär?) alltså. Känns lite skralt, jag gissar att det är en ganska liten andel av löparna som väljer att helt förlita sig på vatten och frukt, å andra sidan kanske de flesta ändå brukar ha med sina egna favoriter, och/eller få dem langade. Lika bra det kanske.

1970 • Hässelby
#17
7 mars 2018 - 22:48
2 Gilla 
Jag var med förra året. kanon lopp. Jag hade oturen att åka på influensa och hostade i mål. Jag anmälde mig direkt och är sugen på returmatch.

+ Banan är platt och snabb.
+ Gott om folk som hejar på.
+ Perfekt löpare väder och start tiden passar mig.
+ Just det omklädnings inlämningen är rätt ok. tog inte så lång tid och ingen som helst stress.
+ Sist men inte minst mässan var stort och det fanns massa saker som inte fanns i Sverige.

på minus sidan är det kanske ett par saker att peka på.
- svårt att hitta expon där man hämtar start beviset. kan vara språket och jag själv. Det var tröttsam och långt att gå. rekommenderar förberedelser.
- Marken är hård mina lår var sliten rätt länge efteråt i flera veckor. en del kullersten. Bra att ha dämpat skor.

summeringen är kort den är härligt lopp spring och njuta det. massor ++++++ från mig.
see you.
1973 • Falun
#18
10 mars 2018 - 18:38
Gilla 
Kommer också att springa i Paris, min första mara utomlands men nionde totalt. Läkarintyget är klart, det fixade jag hos en idrottsläkare här i stan. Lyssnade lite på lungorna och kollade blodtrycket så var det klart, kostade som ett läkarbesök, 200 kronor.
Det jag är mest fundersam över är hur kroppen kommer att reagera på att springa i värme för första gången på fem-sex månader. All träning har ju skett i snö och med mycket kläder sen i november och sen ska man plötsligt springa en mara lättklädd och på asfalt.
Jag åker för övrigt med Springtime, någon mer som gör det?
Peter Eriksson
1970 • Storvreta
#19
12 mars 2018 - 17:02
Gilla 
Jag har sprungit loppet 5 gånger och den enda kontroll, så vitt jag kan minnas, som har serverat gel eller sportdryck har varit den vid halvmara passeringen, också den enda plats där jag upplevt att det kunnat vara lite trångt. under de sista km har jag även varit med om att det serveras vin, dock inte genom arrangörerna!
Mässan har jag upplevt som väldigt välorganiserad, den är dock stor vilket gör att saker tar lite tid. även om avståndet mellan väskinlämning och start inte är långt är det bra att vara ute i god tid det är väldigt mycket folk.
 annons
 
Per
1975 • Nyköping
#20
28 mars 2018 - 21:14
Gilla 
Nu börjar det närma sig!

Jag har letat, men hittar ingen info om nån möjlighet för hejarklacken på plats att få uppdateringar i realtid om hur långt man kommit längs banan? Känns lite onödigt att springa med en telefon i fickan bara för att kunna lösa det.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.
 annons