Löpning Träning 3 inlägg 3409 visningar

Utveckla löparteknik med hjälp av tränare i Malmö?

Malmö
#1
1 maj 2018 - 11:04
Gilla
Jag skulle vilja utveckla min löparteknik. Dels för att motverka skador då jag har problem med ryggen men också att löpningen ska gå smidigare. Har någon tips på var jag kan vända mig här i Malmö? Det kan vara någon som kan hjälpa mig gratis eller en personlig tränare. Alternativt en naprapat som kan titta på varför jag får ont i ryggen.

Just nu springer jag ca 2 - 4 gånger per vecka. Allt från 4 -10 km.
Niklas Axelson
1965 • Halmstad
#2
1 maj 2018 kl 11:49
Gilla
Skulle kollat upp ryggontet, och antagligen börja köra styrkeövningar också (men bra att hitta grunden till varför du får ont så att du inte förvärrar problemet). Känns som att enbart löpning inte borde ge ryggont om ryggen är 100% från början. Därmed inte sagt att utveckla din löpteknik inte är en bra idé. :)

Kolla in denna tråden också om du inte redan sett den:
http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=50558
Emma Rengbo
1980 • Åkarp
#3
1 maj 2018 kl 13:23
Gilla
Det finns löpargupper i Malmö, både gratis och för en liten avgift. Där kan du säkert få hjälp med tekniktips från erfarna löpare. Att springa med andra är utvecklande i sig! Men se till att undersök roten till din onda rygg först. Där behöver du troligen stärka upp en del. Löpning sökte en hel del på ländryggen och kräver en stark bål. Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.