Löpning Tävlingar & Motionslopp / ASICS Stockholm Marathon 14 inlägg 4493 visningar

Hur mycket Resorb?

Ingrid Vikman
1951 • Luleå
#1
8 juni 2018 - 08:15
Gilla 
Hur mycket Resorb sport drack ni före och under Stockholm marathon? Överskred ni rekommendationen på paketet? Jag tog 2 på morgonen och kompletterade med 4 salttabletter under loppet fram till Djurgården då magen sparkade bakut. Funderar på orsaken. Tror att Resorb är vänligare mot magen men hur många kan man ta under ett lopp?
Johan Morelius
1974 • Stora Skedvi
#2
8 juni 2018 - 08:29
Gilla 
Jag körde med Resorb Sport på Maran.
Tog en innan läggdags kvällen före, en till frukost vid 8-draget, en vid 10-tiden, en strax före start och en under loppet.
Totalt 5st inom loppet av 15h, hade inga problem med magen.

Under loppet drack jag mestadels sportdryck, hade köpt samma typ och använt på långpassen månaden före för att se hur magen reagerade.
I övrigt åt jag banan och drack lite buljong, kaffe och cola under loppet.

Hur mycket Resorb man kan/bör ta har att göra med omständigheterna, i år var det ju väldigt varmt och när man svettas så mycket tror jag man kan ta betydligt mer än rekommenderad dos.

Östermalms IP
#3
8 juni 2018 - 08:39
Gilla 
Jag drack resorb både dagen innan och på morgonen innan. Hade med en flaska färdigblandat till start.

Tog även en halv Umara Salty innan loppet. Den sätter verkligen fart på magen.

Min mage och egentligen hela kroppen var i någon form av alarmberedskap av allt socker, salt, elektrolyt, rödbetsjuice och annat skit.

Toppa det med stekhet sol och blöta kläder a'la dränkt katt av svampning, dusch, högtrycksslangar mm. Plus att man drack överdrivet mycket vatten första milen.

Kanske inte helt konstigt att jag klev av efter 15 km, så här när man tänker på det. Till nästa mara ska jag ta det litet lugnare med vad jag stoppar i mig.
1973 • Byn
#4
8 juni 2018 - 11:50
Gilla 
Jag kan bara hålla med#3 det är ju väldigt individuellt vad som funkar för varje person. För min del lärde jag mig inget från i fjol då mage kraschade pga att jag toppade på alla sätt o vis,med rätt mat rätt dryck osv. Årets mara ännu sämre,väldigt skraj för värmen. Tankade totalt 6 resorb ons till lördag käkade vad jag tror är rätt,fyllde på med extra vatten,mycke träning innan,sprang i alla duschar. Totalhaveri i magen runt 25. Just nu knallsjuk med bihålor o allt som kommer med det. Jaja Men nästa år då ska jag göra som ja brukar innan långpassträning,käka hyffsat dricka lagom då ska de nog gå bra.
1983 • Stockholm
#5
8 juni 2018 - 14:29 Redigerad 8 juni 2018 - 14:30
1 Gilla 
Jag drack ingen resorb och min mage är rätt stryktålig, inbillar mig att det är för att jag älskar superstark mat och äter allt, även den gamla matlådan som någon glömde bort.

Dagen före:
Åt 400g marabou chokladkaka dagen innan, folköl, vatten, godis, pasta bolognese, chips, kexchoklad, fika, m.m Tömde praktiskt taget kylen dagen före loppet.

Tävlingsdagen:
Gröt, ägg, mackor och kaffe till frukost.
2 Enervit karboloaders strax innan loppet.
6 Enervit GT tabletter under loppet + 2 Enervit gels
Ingrid Vikman
1951 • Luleå
#6
8 juni 2018 - 16:40
Gilla 
Tack för era kommentarer! Jag misstänker att det är för många salttabletter som gav obalansen i mina tarmar. Nästa år (säkert svalare väder ...) ska jag ta det lugnare!
Ingrid Vikman
1951 • Luleå
#7
8 juni 2018 - 16:42
Gilla 
Lugnare betyder mer Resorb och mindre salttabletter!
Pär M
1969 • Umeå
#8
8 juni 2018 - 22:19
1 Gilla 
Nu tycker jag att fyra saltabletter inte skulle vara nått problem för magen!!!
Annika
1979 • Gävle
#9
8 juni 2018 - 22:41 Redigerad 8 juni 2018 - 22:42
Gilla 
Salttabletter borde rimligtvis kunna bli problem OM man inte får i sig tillräckligt med vatten samtidigt.

Jag tror jag drack upp två hela rör Resorb de sista tre dagarna innan loppet :D Men hela tiden upplösta i mer vatten än vad som rekommenderades, så frågan är om det egentligen gjorde nån skillnad.
Köpte några Enervittabletter på expon med salt och kolhydrater, lite Dextrosolaktiga, tog en sån dagen innan för att testa, och tog med fyra till maran men tappade två. Hade en gel (GU), två GU stroopwafels (de är seriöst helt sjukt goda!). Vid varje vätskekontroll drack jag 1-2 muggar energidryck och en mugg vatten. Tog cola när det bjöds vilket var sjukt gott men gav mig håll i nån minut.
Tog två Dimor Comp på morgonen också, för säkerhets skull, ska tilläggas.

Mådde hur bra som helst, inga problem med magen och huvudet kändes så klart som det kan under en mara :)
Oldboy
1952 • Danderyd
#10
9 juni 2018 - 13:00
2 Gilla 
Vad ni håller på! Man kan inte ladda salt i flera dagar, överskottet kissar man ut helt enkelt. Ett par timmar före funkar och gör viss nytta.
Samma sak med vätska, man ska bara se till att man inte går med vätskebrist dagarna före utan dricker sig otörstig några gånger. Klart!
(Och undvika bastu, solbadande och annat som höjer kroppstemperaturen påtagligt.)

Kompensera för svag eller onödigt saltfattig sportdryck med lite extra salt. Inga specialblandningar eller dyra tabletter behövs. Dricker man vatten under eller precis före loppet kan man behöva ta extra salt som kompensation.
Annika
1979 • Gävle
#11
9 juni 2018 - 15:26
1 Gilla 
#10 men, man skulle ju ut och springa i regnkläder! Det sa experterna! :D

Jag höll mig i solen, men drack mycket. Jag är dålig på att dricka i vanliga fall. Men den Resorb jag tog dagarna innan kompenserade möjligen det jag svettades ut på balkongen hemma, men var nog mer en mental grej.
Pär M
1969 • Umeå
#12
9 juni 2018 - 16:45
2 Gilla 
Ha ha och jag drack resorb (och skulle "bara" vara publik :-)

1961 • Oskarshamn
#13
10 juni 2018 - 11:05
Gilla 
#9 Annika, jag tror två stycken Dimor komp räddade även mig från maghaveri som jag ofta drabbats av förut. Mellan 10 och 20 km var det lite oroligt, men sedan släppte det mirakulöst.
Resorb? Tog en kvällen innan och en som jag sippade under loppet, förstärkt med lite salt. För övrigt gjorde jag som de flesta, drack rejält av allt. Tänk att Cola smakar så gott på lopp, det dricker jag aldrig annars.
Annika
1979 • Gävle
#14
10 juni 2018 - 12:40
Gilla 
#13 Jag tror stenhårt på det, om inte annat rent mentalt för att inte oroa sig för löparmage. Man ska dock inte överdosera - jag *kan* ha tagit dubbel dos Imodium Plus en gång, sådär i förebyggande syfte, med galna magkramper, illamående, kallsvettningar, yrsel och veckolång magprotest som följd. Rekommenderas verkligen inte.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.