Löpning Tävlingar & Motionslopp 5 inlägg 2753 visningar

Tipsa om alplopp 2019

Norr
#1
11 december 2018 - 08:14
Gilla
Vilket är de vackraste och trevligast loppen i alperna? Jag tänker en distans runt 40-50km och såklart ett antal höjdmeter. Helst ska loppet gå i juli. Tipsa på!
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#2
11 december 2018 kl 20:41
Gilla
Eiger ultratrail (51 km) vore det givna tipset. Bra organiserat och vykortslikt vackert men dessvärre nästintill omöjligt att få startplats i (platserna tog slut på en minut när anmälan öppnade). Trail Verbier St Bernard har numera en marathondistans som ser fin ut vilket även Ultraks St Moritz gör (46 km). Finns även en marathondistans inom ramen för pre-eventet till Swiss alpine Irontrail och arrangörerna där har ju varit med ett tag så de vet vad de gör. Grossglockner ultratrail (50 km) är kanske inte fullt så vackert som loppen ovan men ger en möjlighet till lite österrikiskt gemyt före och efter tävlingen. Trail delle orchidee (46 km) går i ett landskap som verkar mer eller mindre oförstört av vägar och liftstolpar. Rosengarten Schlern Skymarathon (45 km) ser vackert men samtidigt väldigt tufft ut och skryter för övrigt om att loppet är helt utan asfalt.
1980 • Åby
#3
12 december 2018 kl 13:58
1 Gilla
Om Pyrenéerna känns ok även om det inte är "alperna" så är Kilians Classik ett lopp i Font-Romeu som jag själv varit med på som ledare ett antal år och har lite extra kärlek till.
Hela byn är som ett vykort - man kan möta Martin Fourcade på skidspåren eller Mo Farah på löparbanan och allt lever upp inför loppet. Springa bland fjällkor och vildhästar, snöpassager, vin på sista kontrollerna och upploppet går längs huvudgatan och vi svenskar brukar ta över sista delen med den mest livade hejarklacken.

Kolla filmerna på https://www.teamnordictrail.se/loparresor/frankrike/ , själv längtar jag tillbaks varje gång jag ser på dem. (går såklart att boka allt själv, flyg till Barcelona och buss till Font Romeu, boende finns det gott om).
Norr
#4
12 december 2018 kl 18:31
Gilla
Tack för tipsen! Nu har jag lite att kika på!
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#5
12 december 2018 kl 18:47
Gilla
Eftersom Pyreenerna nämns ovan så kan jag också slänga in Andorra ultratrail som har en marathondistans. :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.