Löpning Kom igång 48 inlägg 2625 visningar

Motiverande musik

lisa granhed
1977 • Kungälv
#1
26 december 2008 - 12:57
Gilla  
Hej!
Har alltid min MP3 med musik i lurarna när jag springer/joggar. För mig är det viktigt att ha bra musik i rätt BPM som kan motivera mig att springa på speciellt om det känns lite trögt! Någon som har förslag på bra låtar? / Lisa
< < < 1 2 3 > > >
1976 • Stockholm - Södermalm
#2
26 december 2008 - 13:43
Gilla  
Tjena, kutar alltid med musik när jag är själv i spåret och jag har en särskild favorit för snabba distanser: "Lass Uns Ein Computer Sein" av Welle Erdball. Den har nästan helt rätt bpm och jag har låtit en kompis justera den något så att jag får en kadens på 85 - väldigt ambitiöst :) Kanske ska tillägga att Welles musik är lite speciell.

Annars är ju P3 dokumentär en hit när man ska kuta riktigt långt!
1975 • Ann Arbor
#3
26 december 2008 - 20:37
Gilla  
Jag tycket några bra synth bander passar väldigt bra faktiskt:

Mesh, tex, Fragile, eller live konserter (de har en live konsert jag hörde och spelade in från P3 för ett tag sedan, var kononbra men tyvärr kan inte hitta den och finns inte att köpa)
Covenant, tex Synergy- Live in Europe
Apoptygma Berzerk tex, The Apopcalyptic Manifesto

Tycket också om Springsteen och Manu Chaos låtar när tempot ska vara lugnare.
Kent är inte fel heller och tom Laleh fungerade bra för mig.

För överigt finns andras tips också här :) http://www.jogg.se/default.asp?sida=forum&subid=2973&searchstr=
Jennie
1976 • Kållered
#4
27 december 2008 - 16:20
Gilla  
Kul att läsa era tips! Mina bästa löplåtar finns på Hoffmaestro & Chraa (t ex Highway man och Desperado), gamla Guns n´roseslåtar och idag lyssnade jag för första gången på Drop kick murphys när jag tränade vilket också var kanon. Instämmer i att Springsteen funkar, men hellre tempolåtar än de lugna för min del.
1981 • Stockholm
#5
27 december 2008 - 17:30
Gilla  
håller med om p3 dokumentär där.. perfekt när man ska vara ute längre än en timma.

annars gillar jag rage against the machine när man kutar, ger en lite extra kraft tycker jag.. men annars tycker jag att det är just musik som man tycker om som gör att man blir lite starkare.
Mathilda
1990 • Bromma
#6
8 januari 2009 - 20:57
Gilla  
Musiken beror ju helt på vad man gillar i valiga fall. Jag själv är musiker och springer för att få ut det där underbara ruset som man får när man känner att man liksom nästan flyger till någon såndär underbar låt. Springsteen är ju en kanonkille att springa till (born to run, kan det bli mer motiverande?), och sen så brukar jag köra lite på låtar som jag gillat när jag var i nedre tonåren, antagligen för att det är en ålder i den psykisa utvecklingen när man upplever väldigt överväldigande känslor som man kan återuppleva genom musiken och få en adrenalinkick.

När jag börjar bli trött och bara har distans innan slutspurten kvar brukar jag lyssna på någon lugn låt som inte stressar upp en, så att man bara flyter på liksom. Joni Mitchell till exempel. "River" med henne är en låt som har en väldigt flytade harmoni och en arrangering som stänger ute omgivningen.
Soundtracket till filmer med kämparglödstema som t. ex. Spirit, stallion of the cimmaron eller Braveheart är också något som jag kan rekkommendera. Långa instrumentala stycken med lite pampig musik gör att man känner sig lite oövervinnerlig, lite som en hjälte, och så kan man springa längre utan att behöva tänka på att byta låt.
Och till mitt sista musiktips nudå:
Något kul. Som man skrattar åt eller blir lite sådär roligt glad av. Som håkan hellström, robban broberg mm.

Lycka till!
Annelie L
1980 • uppsala
#7
8 januari 2009 - 23:29
Gilla  
Jag tycker om att springa med en del U2 låtar, t.ex. Vertigo. Sedan får nästan alltid Simple Plan igång mig rejält, men deras texter är ganska deprimerande (fast jag blir på superbra humör av deras låt: worst day ever... ).
Martin Berzell
1976 • Malmö
#8
9 januari 2009 - 11:20
Gilla  
Nu har jag ju inte sprungit på ett tag, pga skada, men det jag brukar lyssna på när jag tränar är diverse podcastade program från p1. Bland favoriterna finns Spanarna, Meny, Konflikt, Filosofiska rummet och The Ricky Gervais Show (ok, det sista är inte p1!). Musik fungerar inte så bra för mig. Det är bättre med ett intressant samtal, och av någon anledning känns det som att jag lär mig mer när jag tränar och lyssnar samtidigt.
Sophia Hansson
1980 • Stockholm
#9
9 januari 2009 - 14:23
Gilla  
Hemma och på jobbet lyssnar jag bara på helt vanlig pop/rock: Killers, Christian Kjellvander, Coldplay, Kent, Bowie, Hello Saferide... ni fattar.

Jag har försökt fylla min Shuffle med blandad musik av det jag gillar till vardags, men det funkar inte nåt vidare, tyvärr. En del av Killers och en del av sena Kent funkar bra, med bra basgångar, lite elektro och bra tempo. Kleerup funkar också bra, men hans skiva är lite enahanda.

Så, till min stora fasa, har jag upptäck att jag peppas absolut mest av eurodisco/techno från sent 90-tal och tidigt 00-tal. Gymnasiedisco och studietidens lördagsplågor alltså. Ju mer idiotiskt blip blop, desto bättre. Men vad gör man inte för att komma i rätt stämmning.
Niklas Ericsson
1976 • malmö
#10
9 januari 2009 - 18:50
Gilla  
I min ipod är det bara Volbeat och In flames som gäller, tung musik ger starka ben.
PH
1991 • Karlskoga
#11
9 januari 2009 - 22:02
Gilla  
Jag gillar musik som får mig att kämpa och ge järnet, ingen fjantmusik ;-) Volbeat, Nomy, Sabaton m.m
Ibland funkar det bra med musik man verkligen gillar i annat fall också, men de måste gå fort så man har något att springa efter ;-)
Lucas Leyton
1981 • Alingsås
#12
10 januari 2009 - 09:06
Gilla  
I och med att jag är lat av mig, och motivation tryter ibland, även när jag är ute så behöver jag halvtung till tung musik. Just nu kör jag med Disturbed,volbeat, in flames, Raised fist och våra tyska hjältar Rammstein.
1980 • Uppsala
#13
10 januari 2009 - 10:52
Gilla  
http://k1chyd.adress.eksjo.com/steps-per-minute.htm
och http://www.bpmlistan.nu/

Båda sajterna innehåller låtar med BPM för att kunna pulsa musiken till löpning etc. Den översta tror jag har länkar till ett gratisprogram som kan ta reda på BPM på mp3-låtar. (Mix-Meister BPM-analyzer). För joggning kan jag rekommender allt från 140-180 bpm beroende på steglängd, hastighet etc.
1980 • Uppsala
#14
10 januari 2009 - 10:55
Gilla  
Kan förresten rekommendera betalversionen av Mixmeister som dessutom lätt kan användas som DJ-verktyg för att ta dina pulsade låtar, mixa dem och sätta samma puls på allt, eller gradvis öka eller skapa intervaller, allt efter egen agenda. Man ska dock akta sig lite för att ta för långsam puls och hamna i för långa steg.
Anna Hjelm
1985 • Stockholm
#15
11 januari 2009 - 13:02
Gilla  
Jag har lite blandat musik när jag springer men gillar främst låtar med högt bpm. Har precis laddat in flogging molly i ipoden, vilka är ett irländskt band som gör irländsk folkmusik blandat med lite rock, rolig och peppande musik :)
Fredrik S
1990 • Trollhättan
#16
11 januari 2009 - 14:58
Gilla  
Låtar som:
"Iron Man" http://www.youtube.com/watch?v=cwywugjy3BY

eller
"Paranoid" http://www.youtube.com/watch?v=SRwwYWlbP2U
är oslagbara när det gäller att få igång adrenalinet i löpspåret har jag märkt, även om jag inte har med musik särskilt ofta. =D

Stefan Nilsson
1953 • Lund
#17
11 januari 2009 - 17:11
Gilla  
Martin B, blev glad när jag fann en själsfrände när det gäller val av underhållning i lurarna när jag joggar! Jag är också en P1-fantast, och en del av programmen du lyssnar på tillhör också mina favoriter. Alltså, intressanta pratprogram funkar bäst för mig, framför allt på lite längre pass. Ägnar mig mycket åt musik i övrigt, och kan bli rätt störd av "fel" musik. Om det blir musik under passen så blir det ofta från radio, och jag gillar program typ Klingan i P2 som kör musik från alla världens hörn.
Christian Britse
1973 • Visby
#18
11 januari 2009 - 20:53
Gilla  
Min mp3 är spåckad av gamla härliga Metallica låtar med "rätt" (dvs högt) tempo, finns inget som får mig att gå igång som dessa gamla godingar. Får en att känna sig lite grym där man frustar längs landsvägen ;-)
En annan källa till extra klipp i steget är gamla "Rockylåten" Eye of the tiger med Survivor, då rasar min kmtid drakstiskt...

Rock on!!
1972 • Finspång
#19
7 maj 2009 - 13:40
Gilla  
Bästa löparlåtarna 090507
BPM mellan 96-98 (192-196)

1. Torn - Natalie Imbruglia
2. Temple of everlasting light - Kula Shaker
3. No way out - Stone Temple Pilots
4. Sometime you can´t make it on your own - U2
On broken wings - Europe
It is well with my soul - Audio adrenaline
Handsome Devil - The Smiths
Babyface - U2
And the you kissed me II - The Cardigans
The Man´s too strong - Dire Straits
Through the never - Metallica

Dessa varvar jag, som andra redan poängterat värdet av, med bildande radioprogram och liknande. Speciellt under de längre rundorna.

Och ja, jag springer även gärna utan lurar.

Håll ditt tempo.
Emil Westin
1991 • Linköping
#20
7 maj 2009 - 17:24
Gilla  
Rap och ska funkar alltid bra. Båda har generellt högt tempo och är väldigt rytmiskt. De är som gjorda för jogging. Kolla in, finns många bra låtar.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.