Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 1131 visningar

Klocka med EKG/ ECG?

Oldboy
1952 • Danderyd
#1
21 april 2020 - 01:26
Gilla 
Fick syn på en smartwatch med ekg-mätning i en annons och upptäckte att det funnits ett par år. Någon som har en? Jag har diverse arytmier på hjärtat och skulle verkligen ha användning för att kunna få upp en kurva medan jag springer. Tolkning av ekg behöver jag inte, ej heller blodtryck och syremättnad eller sömnmätning mm. Däremot är det ju trevligt om det faktiskt är en löparklocka, dvs att GPS-mätning fungerar osv.
Erfarenheter hör jag gärna om!
1980 • Åby
#2
21 april 2020 - 08:25
Gilla 
Det där är lite utav en långkörare, visst - tekniken finns men precisionen är inte tillräckligt bra och felkällorna är för många. Suuntos avknoppade sensordel Movesense hade "medical grade ECG" men vet inte om det blev något av det heller av samma anledningar.

Man blir ju onekligen lite nyfiken på hur mycket beräkningskraft det skulle krävas för att ge ett realtids-EKG och sen hur man skulle anpassa sin träning där efter :)
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
21 april 2020 - 11:33 Redigerad 21 april 2020 - 11:34
Gilla 
I dagens miniatyriserade värld får man nog plats med både det minne som behövs och med beräkningskraften för den är inte stor - jag har en liten apparat, stor som en tjock mobil, 10 år gammal konstruktion, som kan ta ekg men bara när jag står stilla eller nästan. Det finns medicinska=svindyra apparater som klarar att ta ekg medan jag springer men visst kan störningar vara besvärande även då. Begränsningen är nog snarast den elektriska kontakten på min håriga handled...kanske får raka en liten fläck.
Det tillverkarna försöker få till är något som varnar för avvikelser från normal hjärtrytm men för mig som rätt ofta har olika avvikelser behövs ingen ospecifik varningsklocka utan möjlighet att se kurvan. Det krävs mycket ai för att ta den längre.
Om en klocka funkar som gps-klocka och dessutom kan ta ekg när den sitter på handleden bara jag lägger ett finger på en yttre elektrod så slipper jag ta med min apparat och dessutom kanske jag kan ta ekg utan att stanna - det blir ju fel puls om jag stannar. Dessutom kanske visningen är snäppet bättre med en modern display.
Jag ska kolla på Suunto, tack!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.