Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 2866 visningar

Uttrampad hälkudde - hjälp! ;(

mia
Stoby
#1
5 augusti 2020 - 10:33
Gilla
Hej. Jag vill ha hjälp med era personliga erfarenheter kring uttappad hälkudde (fat pad syndrom). Alltså inte hälsporre.

Jag är mammaledig, jobbar som frisör och fick mitt andra barn för ett halvår sedan. Har aldrig sprungit. I 3 år har jag haft känningar i hälarna, varit sjukt noga med inneskor/joggingskor och för 6 månader sedan fick jag styva hälkoppar hos en ortoped som jag använt konstant.

För 2 månader sedan fick jag superont. Vilovärk, en enormt brännande smärta som knappt släpper. Bränner bara jag nuddar hälen i marken. Lite olika från dag till dag. Har inte ätit smärtstillande då jag fort. ammar. Är rädd att jag aldrig mer kommer kunna gå igen. Har gått på tå i en månad och är så röd och svedd under framfötterna nu. Har testat att tejpa och det hjälper litegrand. Kör även med massor med olika inlägg.
Känner någon igen sig? Hur gjorde ni?

Göteborg
#2
12 april 2022 kl 08:36
Gilla
Hej!
Jag har också uttrampade hälkuddar och letar med ljus och lykta efter något som kan göra det bra. Orkar inte med att ha ont så fort jag står och tar ett steg. Går med ortopediska inlägg och har gjort det nu i ett år. Haft problemet i 1,5 år. Hur är det för dig nu? Har det blivit något bättre?
1984 • Karlstad
#3
31 maj 2022 kl 11:49
Gilla
Hej johanna!
Jag såg ditt inlägg. Vad har du för typ av inneskor/tofflor? För det är i hemmet man oftast belastar hälarna mest. Mitt tips är att du skaffar ett par ”Hoka Recovery Slide” tofflor. Dessa är väldigt skonsamma för hälarna.
Walker67
1947 • Växjö
#4
31 maj 2022 kl 20:37
Gilla
Brukar smörja min häl med Ipren gel - det hjälper lite iaf.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.