Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 1257 visningar

Ont under foten(Morton?)

Roger Jakobson
1972 • Onsala
#1
25 januari 2009 - 11:23
Gilla
Hej alla glada löpare!
Var i går ute på mitt tänkta långpass allt kändes kanon lite lätt regn knapt nån vind mötte andra löpare som jag hejjade på kände mig riktigt stark och pigg men efter ca 7 kilometer fick jag en konstig smärta under foten framtill, kämpade emot med järn vilja och härdade ut ca; 1 km till men sen var det stopp. Skit oxså nu står man här då och kan knappt gå!! men dum som man är fortsätter jag att halta mig hemåt,efter 5 minuter börjar jag frysa så jag försöker springa igen men klarar bara ca 100 meter känns som varje steg jag tar så kör någon en kniv igenom foten,har tur och får skuts hem när jag har gått 2 km, Idag har jag så ont att jag knappt kan ta ett steg på framfoten. Tackar för alla tips och råd jag kan få Mvh/Roger.
1969 • Upplands Väsby
#2
25 januari 2009 kl 22:30 Redigerad 25 januari 2009 kl 22:33
Gilla
Det skulle kunna vara metatarsalgia ("nedsjunket främre fotvalv"). Kort och gott trampdynekollaps. Orsakas av felbelastning av foten, t ex kraftig pronation. Trist om det är det, men det finns en lösning: ett par pelottinlägg som ger neutralt och perfekt steg. Tips, boka tid hos ortoped.

OM det är trampdynorna så kan ta ett tag innan foten blir okej. Råkade ut för trampdyneproblemet för drygt ett år sedan, tog ca två månader med rehab innan jag kunde springa igen (efter det har det gått toppen, tack vare inläggen). Kan vara bra att fundera på alternativ träning ett tag, utifall...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.