Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 4618 visningar

Supinerar - sliter ut skor på ett halvår

Karin
1983 • Stockholm
#1
3 juli 2009 - 08:15
Gilla
Ja är det rimligt att ett par skor bara håller ett halvår för att man supinerar? Köpte mina Saucony i september och sprang med dem till slutet av mars då jag började få ont. Har senaste veckorna kunnat konstatera att skorna inte kändes bra, och igår vid ett besök på Löplabbet fick de sin dödsdom. Ena skon (den sidan jag får ont) var helt snedsliten. Det var bara att köpa nya skor. De gamla hade gått max 50 mil. Det känns inte så kul att tvingas köpa nya skor två gånger om året, men det kanske bara är att acceptera? Helt negativt är det inte, jag gillar ju att shoppa och speciellt då träningskläder ;)
Zazi Duv
1975 • Sundsvall
#2
3 juli 2009 kl 09:21
Gilla
Låter som det är dags att skaffa inlägg. Proffessionellt utprovade och anpassade efter dina fötter. Springer själv med inlägg och de gör underverk för både skor och mina fötter och knän. Löplabbet brukar väl kunna hjälpa till att fixa inlägg?
Karin
1983 • Stockholm
#3
3 juli 2009 kl 09:31
Gilla
Han jag köpte skorna av nu sa att om jag får problem även med nya skorna ska jag vända mig till ortoped och kolla upp möjligheter till inlägg, men han tyckte i första hand jag skulle jobba på att stärka musklerna i foten.
1959 • Saltsjö-Boo
#4
3 juli 2009 kl 11:40
Gilla
Alla typer av löpare sliter utsidan på hälen mest. Skillnaden i slitage syns nog mest på framfoten där supinerare sliter utsidan och pronerare insidan av skon.

Är själv supinerare men sulorna håller nog säkert 150 mil även om det är tydligt att slitaget är ojämnt
Jag vet inte om neutrala skor med breda hälar (som ska styra upp fotisättningen) är att rekommendera. På mig kan de orsaka smärtor i vristen då de "tvingar" hälen in mot pronation.

Den bästa lösningen för mig att skola in ett bättre steg har varit att springa i tävlingsskor med smala sulor. Man blir helt enkelt tvungen att sätta i foten på ett balanserat sätt, annars vrickar man fötterna... Slut men slarvigt supinerande:-) Kan springa med dessa skor i lätt terräng nu också vilket jag trodde var omöjligt i början pga vrickningsrisk.

Sen finns ju också den almänna lösningen på de flesta fot o skoproblem: Öka stegfrekvensen (kortare steg), fotisättning rakt under kroppen och flytta över tyngden mer på framfoten
Walker67
1947 • Växjö
#5
3 juli 2009 kl 18:27
Gilla
Har en idé på uppfinning, där man själv kunde anpassa skon efter om man pronerar eller supinerar. Tyvärr har det stannat på idéstadiet. Idén kom från att jag sett en sko på Intersport förra året, som tyvärr utgått ur sortimentet.

Men som tidigare sagts, supinerare är en ointressant målgrupp för skotillverkare.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.