Löpning Träning 25 inlägg 1516 visningar

Motimate

Anna Z
1984 • Stockholm
#1
29 januari 2010 - 20:09
Gilla  
Någon som har/ tänker testa Motimate?

Personlig coatching av Paublo Roberto som sätter upp träningsprogram, och fungerar som coatch i din dator eller i mobilen! Med sig har han även nutritionisten Inyang och Elizabeth Gummesson jobbar för din personliga utveckling.

Läs mer på: http://www.dn.se/livsstil/halsa/kom-i-gang-med-traningen-med-dn-och-motimate-1.1035573

eller på motimates hemsida: www.motimate.se
< < < 1 2 > > >
Müller
1967 • Järfälla
#2
30 januari 2010 - 08:04
Gilla  
Skulle inte gå på det där. Varning!
Pia
1965 • Örebro
#3
30 januari 2010 - 20:08
Gilla  
Håll dig till jogg.se
Här får man massor av motivation,pepp och annat matnyttigt! Utan kostnad dessutom. :)
Johan I
1987 • Örebro
#4
31 januari 2010 - 00:09
Gilla  
Paolo är väl ingen man direkt ser upp till överhuvudtaget och ännu mindre vill man mottaga några råd ifrån honom. Säger som Kenneth: Varning!
Anders M
1977 •
#5
31 januari 2010 - 23:41
Gilla  
Har man missat något? Varför är Paolo så illa omtyckt?
Allireza Ghahremani
1976 • Malmö
#6
1 februari 2010 - 00:23
Gilla  
Hej Anna,
Jag tycker du ska testa Motimate. Paolo är en otroligt duktig idrottare och har en väldigt god syn på hälsa och träning. Även Elizabeth är erkänd coach och har skrivit flera böcker kring mentalhälsa och personlig utveckling. Tillsammans med Inyang så har de tagit fram en coachnings recept som ska få igång motivationen. Det finns också 300 träningsövningar som är inspelade och flera hundra träningspass som anpassas med kost till din målsättning.
Det är dumt att förkasta något och skriva så dumma saker och Varna utan att veta vad motimate är.
Lycka till med träningen.
1978 • Västra Frölunda
#7
1 februari 2010 - 07:01
Gilla  
Det är inget fel på Paolo. Johan I är väldigt negativ till väldigt mycket så det är inget att hänga upp sig på.

Jag skulle väl inte vara beredd att betala för den här tjänsten själv, dock. Men den är ganska väl beskriven så det borde väl inte vara så svårt att avgöra för var och en om den kan vara något.
Pia
1965 • Örebro
#8
1 februari 2010 - 08:15
Gilla  
Jag menar inte heller att det är något fel på Paolo.Snarare tvärtom. Jag tycker att man får välja själv var man hittar sitt pepp och motivation. Jogg.se kan erbjuda det. Frågan är ju också hur personligt det blir på en sån sait .
Var och en väljer själv.
Fredrik Johansson
1981 • Landskrona
#9
1 februari 2010 - 10:04
Gilla  
Ja, den stora frågan är väl kostnaden. Jag antar att motivate tar betalt för sina tjänster. Kan man få pepp och god råd gratis (på jogg.se t.ex.) och det fungerar så har man ju sparat kosing. Det man kan vara lite kritisk till generellt är väl "hälsoindustrins" sätt att framställa det som om vi "måste" ha deras tjänster - att vi inte kan motivera oss själva - att vi inte kan lägga upp vår tid själva - och sköta vårt stressade liv själva. MEN om man känner att det är svårt att lägga upp en plan för träning, kost och sådant och verkligen vill komma igång så kan ju t.ex. motivate vara ett alternativ.
Allireza Ghahremani
1976 • Malmö
#10
2 februari 2010 - 19:13
Gilla  
Hej Fredrik,

Det handlar inte om att framställa att Sverige behöver hjälp för att må bra. Idag finns det i Sverige enligt SCB 1,7 miljoner överviktiga och feta människor i åldersgruppen 25-55 år. Det är helt vansinniga siffror. I sverige finns det idag bara 10% som köper gymkort och 10% som utnyttjar det.

90% av alla nyårslöften handlar om att gå ner i vikt och förbättra kosten. Endast 5% fullföljer dessa löften. Någonstans finns det ett behov att coacha människor. Jag har själv haft personlig tränare och coach. Det var helt underbart att få hjälp med de saker som man tycker är jobbigt. Men det kostar också mycket pengar.

Jag tror på människan och att vi med egen kraft kan göra det mesta. Men ibland behöver man en liten knuff i rätt riktning. Jag säger inte att alla behöver Motimate men de 1,7 miljoner överviktiga verkar ha svårt att ta sig upp ur soffan och behöver hjälp. De 2,5 miljoner svenskar som tränar på sin höjd 1 gång i månaden behöver hjälp för att komma igång (SCB).

Det finns en god anledning till att elitidrottare har tränare, coach, kostrådgivare. Varför ska inte jag som privatperson kunna unna mig en liten del av det för en mindre peng.

Det är Motimate. Sen kanske jogg.se funkar tillräckligt bra för dig. För mig funkade funbeat bra till en viss nivå.

Lycka till med träningen!
Pia
1965 • Örebro
#11
2 februari 2010 - 21:45
Gilla  
Allireza - Hade du en personlig coach som du träffade, eller vad det över nätet som Motivate är? Jag har lite svårt att förstå detta med personlig coach över nätet, personen blir ju inte fysiskt personlig. Hur kan det funka när man inte så att säga får se varandra i ögonen? Kanske dumma frågor men undrar bara? Och absolut ska man väl göra som man själv vill och på det sätt som passar var och en.
Müller
1967 • Järfälla
#12
2 februari 2010 - 21:50
Gilla  
Spam!
1976 • Buenos Aires, Argentina
#13
3 februari 2010 - 13:23
Gilla  
Allireza, det är ju bra att du kan svara på frågor från de som undrar över Motimate. Men för att undvika missförstånd kanske det är bäst att vara tydlig med att du är grundare/marknadschef.
Allireza Ghahremani
1976 • Malmö
#14
6 februari 2010 - 00:53
Gilla  
Hej Marcus,

Jag förstår att det här inte är rätt forum för mig att prata om Motimate. Jag tror att det borde framgå av mitt förra inlägg att jag är partisk. Jag har varit med och tagit fram Motimate. Om jag ville dölja det hade jag ju aldrig skrivit in mitt eget namn. Jag skrev in kommentarerna för att det kändes som om det var en ensidig diskussion och de som hade skrivit kommentarerna ville bara kasta skit utan att ta reda på vad de egentligen pratar om.

Jag har varit överviktig hela livet. Samtidigt har jag alltid idrottat i mitt liv men har anlag för att lägga på mig lätt. Jag har också provat alla möjliga bantningsmetoder utan att nå resultat. För tre år sen testade jag GI-metoden ett halv år och sprang samtidigt 6-7 km minst 5 gånger i veckan. Efter ett tag insåg jag att jag kunde äta vanlig mat så länge jag tränade. Jag tappade vikt. Men någonstans på vägen tappade jag all motivation och lust till träning. Man når en platå och stagnerar och behöver den där lilla knuffen i rätt riktning. Det var då jag skaffade en coach och det hjälpte till viss del. Men det kostade mycket och coachen träffade jag inte varje dag. Det var då idén föddes. Just precis när man har träffat sin coach så ökar motivationen men den avtar rätt snabbt efter nån dag. Tänk om nån kunde motivera en i rätt riktning eller berätta om hur man ska tänka och agera för att komma igång eller återfå motivationen, för att vi har alla svackor och samtidigt göra det varje dag på ett enkelt sätt. Sen har idén självklart utvecklats, rafinierats och idag är det både träning, kost och motivation från erkända människor som skriver böcker och jobbat inom den här branschen hela sitt vuxna liv.

Jag tycker jogg.se är en jätte bra forum för joggare. Man har en community. En samling av löpare som ger tips och kan prata med varandra. Coacha varandra och tipsa varandra om sånt som man skaffar sig genom erfarenhet. Och det är gratis. Så mina tidigare inlägg har verkligen inte varit för att på något sätt säga att nåt är bättre eller sämre.
Det handlar bara om smak och tycke samt hur mycket man är bredd att betala för något.
So no hard feelings! Jogga.se är en jätte bra sajt och till och med den bästa för vissa. Igen, allt handlar om tycke och smak. Jag skrev mina tidigare inlägg för att jag tycker att jag borde få förklara mig.

Jag önskar alla lycka till med sin träning och vi ses väl kanske ute på nåt lopp. Ser ni en halv överviktig kille med mörkt hår och Motimate T-shirt så knacka mig gärna på ryggen och presentera er.

H. Allireza
Müller
1967 • Järfälla
#15
6 februari 2010 - 07:44
Gilla  
Sorgligt....
1971 • Malmö
#16
6 februari 2010 - 07:53
Gilla  
Mycket.. Anna Z, jobbar du också på Motimate?
Tycker att ni ska betala för reklam istället...
1981 • Jönköping
#17
6 februari 2010 - 09:29
Gilla  
Tycker denna tråden har börjat få en tråkig ton.

Jogg.se är en riktigt bra sida och för de flesta räcker det med den hjälpen man får häri från som motivitionsbärare. Men för en del räcker det inte och man måste ha ytterligare hjälp. Vad detta beror på är inte nåt för att diskutera och komma med nidvisor över.

Känner Anna att hon vill testa Motimate.se varför inte låta henne göra det, det kan ju vara så att hon snappar upp något där som vi inte känner till och hon kanske delar med sig till oss.

Att säga att det inte finns något bättre utanför Jogg.se är verkligen att sitta med skygglappar. För egen del älskar jag jogg.se och är inne flera gånger varje dag, för mig räcker denna sidan gott och väl och är en av de främsta orsakerna till att jag har lyckats hålla igång så länge med träningen denna gången.
1976 • Buenos Aires, Argentina
#18
6 februari 2010 - 12:17
Gilla  
Allireza,
Jag tycker personligen bara att det är bra med företag som deltar i diskussioner som gäller dem på nätet. Speciellt om det är personligt och engagerat. Jag ville bara tipsa om att det kan vara bra att vara extra tydlig när man agerar som företagsrepresentant.

Eftersom det inte verkade som alla i tråden visste att du representerade Motimate så ville jag bara göra det lite tydligare.
Lars Svärd
1973 • Järfälla
#19
6 februari 2010 - 12:45
Gilla  
Med lånad motivation kommer man inte långt...
Tor
1975 • Göteborg
#20
6 februari 2010 - 14:17
Gilla  
Lars: Hur blir du motiverad?
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.