Hovfjället Trail Run

  1. Den 17:e september 2016 är det premiär för Hovfjället Trail Run, ett nytt terränglopp som arrangeras i värmländska Torsby. Starten går på Hovfjället och banan följer en 27 km lång led ner till målet på Valbergets skidstadion i Torsby. Hovfjällsleden är en klassisk led som under många år vandrats och sprungits av motionärer. Även längdåkningseliten som ofta tränar i Torsby och elever som går på Stjerneskolans skidgymnasium känner väl till denna led.

    Vi har stora förhoppningar att loppet ska bli en ny favorit bland terränglöpare. Trail running är på stark frammarsch och det arrangeras allt fler lopp runt om i Sverige. Hovfjället Trail Run har allt en riktig terrängtävling skall ha. Banan är tuff och erbjuder en rejäl utmaning för rutinerade löpare samtidigt som den är fullt genomförbar för nya grundtränade utövare. Det är en bana mestadels bestående av skogsstigar och myrmarker. Endast några få korta sträckor utgörs av grusväg. Banan erbjuder en fantastisk naturupplevelse med otroligt vackra vyer över norra Fryksdalen. På starten ser man hela vägen ner till Torsby och Övre Fryken. Hovfjället är även ett naturreservat och erbjuder en karg och fjälliknande natur. Här samsas målsättningar om att bevara och vårda värdefull natur med kärleken till att nyttja vandringsleder, turspår och friluftsanläggningar. Vårt naturansvar har gjort att vi valt göra Hovfjället Trail Run 100% cup-less, d.v.s. vätska erbjuds men deltagarna ansvarar för sina egna vätskesystem. Loppet går genom värmlandsskogarna och passerar bl.a. genom Kertos vargrevir.

    Målsättningen är högt satt och vi är övertygade om att loppet har potential att bli riktigt stort. Vi vill skapa ett inspirerande och sportsligt arrangemang och vi satsar bl.a. på modern EQ Timing tidtagningsutrustning med gps-stöd. Banan rustas upp och förbättras redan till årets premiär. Vi är fulla av idéer som skall göra tävlingen till en upplevelse även bortom själva löpningen, exempelvis med diverse aktiviteter i målområdet.

    Välkommen till Hovfjället Trail Run!

  2. Löpning
  3. 27 km
  4. 17 september 2016
  5. Torsby IF
  6. hovfjallettrailrun.se
  7. 10% grus, 90% terräng
  8. Torsby, Torsby, Värmland, Sverige
  9. Johan Norbäck, Torsby
  10. Totalt har 2 medlemmar registrerat resultat för Hovfjället Trail Run.

Träningsprogram

Nu har vi träningsprogram med smarta funktioner i Jogg-appen.
Du väljer själv din nivå och vilket datum du vill träna mot.
Vi bockar sedan av dina genomförda pass mot dagboken.

Välj ditt träningsprogram här!

Medlemmars resultat

  Namn   Tid  Snitt
1 Tord Blücher 3:34:00 7:56
2 Tommy Persson 3:34:00 7:56