Cavemen Classic: Torslandaviken - 0,00 km - Löpning - Torslanda, Göteborg, Västra Götaland, Sverige
 Officiell arrangörssida
 1. Cavemen Classic: Torslandaviken: Lördag 17 mars drar vi, Cavemen Crew, igång med vårt första race. Ett varvlopp ute i Torslandaviken, mellan oljehamnar, golfbanor och fågelskådare. Fyra distanser från 12,6 till 100,8 kilometer erbjuds på en naturskön bana på olika underlag. Kom, spring och häng med oss och varandra.

  Anmälan, distanser, starttid & pris:
  12,6 kilometer (2 varv), 200: - start 11.00
  31,5 kilometer (5 varv), 300: - start 14.00
  75,6 kilometer (12 varv), 400: - start 09.00
  100,8 kilometer (16 varv), 500 : - start 09.00

  Har du någon allergi eller liknande, skicka ett mail till Jacob eller Fredrik på info@cavemencrew.com

  Max antal löpare totalt (alltså inte per distans): 100

  Banan: Cavemen Classic: Torsviken går av stapeln i ett undangömt naturskönt område i Torslandas hamnområde. Banan är en 6,3 kilometer lång naturstig med de flesta typer av underlag (gräs, stig, grus, berggrund, asfalt). Start/Varvning/Mål kommer att ske vid Torslanda Flygfält (se karta). Vid varvning kommer även snacks (vegetariskt), soppa (vegan) och dricka att serveras för löparna.

  Faciliteter: Toalett finns vid varvningen. Omklädning på altanen (under tak) vid Aeroklubben Modells klubbstuga även den belägen vid varvningen. Klubben har varit superschysst och låter oss använda området till evenemanget så viktigt att vi är lite försiktiga. Till er som kommer som support och åskådare, packa lite picknick och ta även med något att grilla då vi kommer att ha en grill tänd hela dagen. Vi kommer att ha en eld/oljefat där ni (och vi) kan få upp värmen ifall det blir kyligt. Eftersom området har höga naturvärden och ett känsligt fågelliv ber vi er att undvika nedskräpning.

  Torslandaviken: Området är en undangömd liten pärla som sällan besöks av mer än fågelskådare. Området ingår i ett Europeiskt nätverk av skyddade områden, ett så kallat Natura 2000 – område. Syftet med skyddet är att värna det rika fågellivet. De betade strandängarna och det grunda vattnet samt närheten till Göta älv gör området perfekt att rasta vid för en stor mängd fåglar på vägen norr ut i detta avlånga land. Har man tur kan man se pilgrimsfalk jaga kärrsnäppor eller andra vadare. Berguv syns också till då och då. Vi har nu fått möjlighet att springa i detta lite udda område med rik natur mitt bland tunga industrier.

  Hitta Hit: Torslanda Flygfält ligger mitt emot Amhults resecentrum (på andra sidan väg 155). Det finns begränsat antal parkeringar vid flygfältet. Är det fullt kan man parkera vid ICA. Men fett om man tar buss. Går snabbt och hållplatsen Amhults Resecentrum ligger 300 meter från varvningen.

  Ytterligare PM: Skickas ut några dagar innan race.

 2. Löpning
 3. Cavemen Crew
 4. www.facebook.com/events/165838...
 5. 100% terräng
 6. Torslanda, Göteborg, Västra Götaland, Sverige
 7. Totalt har 3 medlemmar registrerat resultat för Cavemen Classic: Torslandaviken.

 annons