Yoie och Amanda systrar oss till Tjejmilen

PorträttYoie och Amanda. Systrarna som båda tränar och tävlar på högsta nivå. Löpning, hinderbana och triathlon. Tillsammans skall de dela med sig av sina erfarenheter med oss. I träningsprogram för tjejmilen. Men först lär vi känna dem bättre.


Yoie du som klev rakt in i Sverigeeliten efter att ha spelat fotboll och boxats. Berätta vad du pysslar med nu?

Bor i Åre och Kenya. Jobbar med balansen för att undvika skador. För mig själv, som coach och på mina läger.  I höst blir det VM i hinderbana och världserien i skyrunning. I vinter blir det nog Nya Zeeland slippa luffsa i snö.

Du Amanda. Vad gör du?
Jag är kortdistanstriatlet och PT. Reser runt världen och tränar och tävlar med det bästa i sporten. Kommer från fotbollen, gick vidare till orientering och löpning men fastna för triatlon. På vintern flyr även jag till varmare breddgrader.


Vad är bäst med löpningen?
"Känslan av otröttlighet eller att kunna stänga av alla fysiska känslor och bara köra. Jag älskar att besegra smärtan och att fylla mina lungor till maximal bredd. Jag springer för att vara i naturen och fördriver vissa dagar med att bara kuta paå ställen som ingen annan vill kutar på för att göra det exra jävligt och spännande." säger Yoie med entusiasm.

Amanda fyller på: "Enkelheten, du behöver inte prylar för att kunna springa, den är på så sätt obegränsad. Det absolut bästa färdmedlet och har tagit mig till platser kanske ingen annan varit tidigare.
Löpning har varit den gren som jag alltid har haft närmast hjärtat, som jag har hållit på med så länge jag kan minnas och kommer alltid hålla på med." 


Nu har ni ju skrivit träningsprogram inför tjejmilen ihop. Men vad gillar ni varandra?
"Amanda, lr Bobbo som vi kallar henne, är en riktig atlet. Hon är en livsfarlig motståndare eftersom hon både är smart och älskar att jobba hårt. Jag känner ingen som är så genom tränad som Bobbo."
"Yoie är sjukt kreativ, spontan och väldigt impulsiv. Hon är en färgstark person som gör avtryck!  Dessutom en av de största löpartalagerna vi har i Sverige med det absolut finaste och "renaste" löpsteget. Bara hon håller sig skadefri blir hon livsfarlig..."

Slutligen. Vad är viktigast att tänka på?
"Glöm det jobbiga och ta dig vidare"

Just ja. Glömmer lätt. Men vi är ju en löparsajt. Några sköna löpar-pers att bjuda på?
Amanda: "tävlar ju triathlon. blir sällan en "ren" mil, Men har ett personbästa på 5000m på bana där fick jag till 17.14 minuter. Tjejmilen för länge sedan på kanske 38.
Yoie: 36:01 på Tjejmilen. Med Malaria... Annars 35:08  på milen.



3 kommentarer till artikeln

Elin Nilsson
1985 • Vårgårda
#1
23 juli 2015 - 16:34
Åh vad kul! Men var hittar jag programmen? Länk tack :)
1976 • Göteborg
#2
23 juli 2015 - 17:16
Kommer till helgen :)
Elin Nilsson
1985 • Vårgårda
#3
23 juli 2015 - 19:51
Tjohooo :D
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.