Bocksten Trailrun, Bocksten Winter & Backyard Ultra

TävlingTänk dig en människa som älskar skogen. Som kör 4-5 löppass där i veckan. Men som också fixar tre lopp per år i samma områden. Just för att han, och vännerna, älskar trail och vill dela den löparkärleken med oss. Tänk en sån eldskäl och du tänker på Bocksten Trailruns Mattias Skärbäck och gänget runt honom. 

Tre lopp om året fixas vid sidan om arbete och egen träning. Bocksten Trailrun Winter, sommarens klassiska Bocksten Trailrun samt sprillans nya Vineyard Backyard Ultra. Vi är tre brinner för just stig- och offtraillöpning i härlig natur. Allt handlar om att inspirera människor att komma ut i verkligheten och skogsbada 

Men att fixa tre lopp om året?
Ja ibland undrar jag ju själv hur man orkar med tre event under ett år men så länge vi får den enorma feedback vi får från löparna är det absolut värt det. 

Varför vintertrail?
Vi fick inspiration till att starta dessa lopp efter ett antal trailcamps i området och många hundra mil tillsammans på våra stigar. Vi älskar själva att springa i skogen på vintern och då speciellt om vi har vinterlika förhållanden förstås. Vi ville erbjuda ett alternativ till skidåkning i tävlingsform och inspirera till uteaktivitet även på vintern. Så i februari blir det vårt femte vinterlopp.  

Är det inte blött/kallt i februariskogen?
Funkar fint med rätt skor på fötterna. Mycket handlar såklart om underlaget just för dagen men vi erbjuder både härliga stigar, grusvägar och en del ren offtrail i mossar o blandskog. Åkulla är ett underbart område för traillöpning.

Vineyard backyard Ultra?
Ja, i september har vi premiär på Vineyard backyard Ultra där vi hoppas kunna locka ut alla kategorier av löpare att hänga, snacka och utmanas. Tävlingscentrum blir på Ästad Vingård och banan kommer passera både vinrankor och en jättefin sjö. Ganska platt bansträckning och inte särskilt teknisk. Den rundslingan är otroligt vacker


Å det stora Bocksten Trailrun?
Körs i sommar för sjätte året i rad i våra fantastiska bokskogar. För att spara skogen har vi ett maxtal startande så att vi inte sliter på viktiga naturvärden. Alla fyra sträckorna bjuder på variation av underlag med löpning längs ett antal sjöar. Sträckan är relativt kuperad med endast några få ställen där man kan sträcka ut o springa avslappnat. Terräng och många härliga höjdmeter alltså.

Det viktigaste, din egen träning?
Kör 4-5 ggr i veckan där det handlar om löpning i skog o mark främst. Men jag cyklar gärna och smyger in på gymmet under vinterhalvåret också. Jag springer både traillopp, asfaltslopp o mtb. Har kört 7 maror och då bl.a. Big Five samt ett tiotal halvmaror runt om i världen. Ett fint sätt att se sig omkring. 

 

1 kommentarer till artikeln

1971 • nässjö
#1
30 december 2019 - 10:49
Hinner du med så mycket löpning? Det blir väl en del gym och kampsport också?
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.