Träningsåret 2010

TräningBloggandet är ett bra sätt för oss själva att hålla koll på vår träning, för att få andras kommentarer och åsikter. Det offentliga skrivandet är ett sätt att knyta kontakter och bygga nätverk även om vi bor på varsin sida av landet.

Under 2010 var det många som skrev om träning på funktionell nivå. Efter ett pass i terrängen (bra för teknik och bålstabilitet) knuffades barnen undan från lekparkerna för att vi vuxna skulle hänga i stängerna och öva upp vår allmänstyrka. Ibland fick barnen vara kvar - och involverades i övningarna på innovativa sätt! Om man inte ville ta första bästa barn och träna med så byggdes det utomhusgym på olika platser i tex Stockholm, bara att ge sig hän!

Barfota-/framfotalöpning blev också en trend i samma linje som det funktionella. Vi tog av oss skorna för att träna upp musklerna i fötterna istället för att bädda in dem i vadderade skor. Riktiga hårdingar som Calle Robertsson sprang utan skor varje dag, medan andra körde på det pseudominimalistiska med formgjutna skor i tunt gummi.

2010 har också varit året för utmaningar! Vi har aldrig tidigare sett så många inbjudningar till arrangerade event i olika forum som i år. Det har förhandssnackats och mötts upp. Vi har samlat oss, rest ihop, grupperat oss till händelser som någon eldsjäl tyckt varit en kul grej – och fått med sig massor av människor på tåget! Mia Thomsen sprang alla gator på Kungsholmen i Stockholm tillsammans med 30 andra löpare, Anna Nystedt sprang åtta ultraintervaller på ett dygn tillsammans med andra sliträvar i Kävlinge, Sofia Rundgren började med P90X för att bygga styrka och Björn Sunesson sprang ännu en gång över USA!

Nu går 2010 mot sitt slut, och det bloggas redan ivrigt om visioner inför 2011 – det är rena inspirationsinjektionerna som vi inte vill missa fortsättningen på. Jag ser fram mot att läsa allt om era förberedelser inför vad som komma skall under det nya året. Kanske lånar jag en eller ett par träningsidéer - bara jag lyckas formulera för mig själv vilka stordåd jag ska ha dem till...


Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.