Foto: Maria Wiberg

Bloggar

TräningDet finns många som skriver där ute, och det är egentligen en av de bästa mätstickorna på vad som är på gång just för tillfället. Det är inspirerande och kul att läsa om alla nya mål och tänkande kring träning för det nya året.

400 dagar hade ett utmärkt upplägg på sin blogg inför NYC Marathon 2010, nu är det bara att hoppas på att det blir vinstlott för det här året också! Marieh siktar på Göteborgsvarvet och kommer att kämpa för en tidigare startgrupp - klart du fixar det! Löparjanne siktar på Stockholm Marathon 2011 och NYC 2012 - bra med långtidsplanering!

Det är många som tar chansen att komplettera sin löpträning med längsskidåkning i dagsläget och en del siktar på att köra Vasaloppet, eller till och med göra en Svensk Klassiker under året. Om man vill ge sig in i annan träning så har många inomhuskedjor hottat upp sitt utbud ordentligt, Sara har gjort en liten sammanställning.

Tyvärr tycker jag mig också läsa en hel del om skador just nu. Lyckligtvis verkar de allra flesta vara på väg tillbaka från sina ömmande höfter, löparknän och stressfrakturer… Men om man ska vara skadad någon gång under året så är det väl bra att vara det nu, innan gatorna sopas och löpsuget blir för stort!

Många bloggare har varit på The Nike Blast under helgen, och om det skrev vi själva en artikel som är väl värd att läsas. Vissa blir mer än peppade av det enorma eventet, medan andra inte lockas lika mycket när det blir för stort och opersonligt. Vad man än tycker om storleken på eventet så tror jag att de flesta kan hitta mycket inspiration på en sån här tillställning.

På ultrafronten har det varit 24h-lopp i Esbo (Finland) i helgen. Sandra siktade högt men var tvungen att vika ner sig pga problem med energiintaget. Bättre lycka nästa gång! Ett roligt ultraträningsevent som går av stapeln i april läser jag om här, 90 km för er på västkusten! Och den 12 feb är det dags för ultraintervaller igen! Perfekt "tävlingsträning" där du befinner dig.

Fortsätt skriv - och framför allt, fortsätt träna, så vi har kul saker att läsa om!

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.