Foto: Anders Wittfeldt

Anders byggde LöparAppen

ReportageAnders Wittfeldt, 36, bor i Alingsås med katten Dylan och sina två döttrar. Under vintern har han hjälp oss och Löplabbet att producera LöparAppen som direkt seglade upp som topp 5 av mest nedladdade appar.
Vi snackar ett par ord med honom om livet, träningen och appen.

Vem är du?
Jag jobbar som IT-konsult i eget företag där jag försöker varva egen produktutveckling med intressanta uppdrag. Är nog ingen typisk egenföretagartyp, men har svårt att tänka mig att inte kunna styra helt över min egen tid.

På fritiden umgås jag helst med mina barn, lagar mat, spelar gitarr och åker motorcykel. En hel del träning blir det också. Den består just nu mest av löpning, karate och tennis. Perfekt kombination för alla med stillasittande jobb som vill bekämpa en begynnande "päronkropp".

Vad var ditt mål med appen?
Det huvudsakliga målet för mig var, som i de flesta projekt, att få ägna min tid åt något som jag själv trodde på och att ha roligt längs vägen. Förutsättningar för det är att det finns en motpart i arbetet som verkligen bryr sig om resultatet och som är lätt att diskutera med. Med gänget på Jogg har detta varit en ren fröjd, samarbetet har fungerat mycket bra.

Vilken var största utmaningen?
Den största utmaningen har nog varit hantering av telefonens GPS. Hantering av bortfall, återstart, felaktiga positionsuppdateringar osv. Sedan är det alltid lätt att underskatta det totala arbetet som krävs för att verkligen färdigställa en app. Även om det fysiska formatet är litet och appen ser enkel ut är det ofta mycket som pågår under skalet. Det är viktigt att inte försöka få med alla funktioner på en gång, utan fokusera på att bli färdig med något utifrån den tidsram och budget som finns. Men jag tycker vi har lyckats bra där, appen blev ju klar och känns hyfsat komplett.

LöparAppen är nu 3:a i Appstore. Kommentar på det?
Det känns fantastiskt roligt! Jag är lite chockad över det stora intresset, även om jag inser att det i nuläget mest är ett bevis på att Jogg har en aktiv community. Men min förhoppning är att användarna har nytta av appen i sin träning och att de tycker att den är ett bra komplement till de funktioner som redan finns på Jogg-siten.

Hur går det med träningen?
Eftersom jag är rätt frusen av mig har jag inte gett mig ut i spåret ännu, utan springer 1-2 mil i veckan på Sportlife. I iPod:en rullar en salig blanding av Foo Fighters, John Mayer och adagio-stycken för cello. För karaten är det 5:e kyu (grönt bälte) som hägrar i maj och för tennisen har jag en tioårsplan som består i att någon gång besegra min tennistokiga pappa.

Vad har du för löparmål?
Egentligen bara att upprätthålla konditionen och må bra. Kanske att bli bättre på längre distanser, vilket för mig innebär allt över fem kilometer. Göteborgsvarvet på sikt kanske? Slappandet efter jul och nyår kan i mitt fall pågå fram till april, men i år har jag redan kommit igång bra på bandet så jag ser fram emot att börja nöta stigarna på Gerdsken-rundan inom kort!

Snabbfrågor:
Vadmått: 36 (orakat)
Drömyrke om barn: Skrothandlare
Dröm idag: Åka till havs på en stor båt och laga mat
Rockstar: Ja, tror på allvar att det fortfarande inte är för sent.
Ta med till öde ö: Mina barn och min iMac.


Anders hemsida


Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.