Foto: från Stockholms Stad

Behöver du aktivitetstips?

TräningBåde som boende i Stockholm och som turist kan man ibland behöva hjälp med inspirationen. En ny app från Stockholm stad hjälper oss med detta. Bland annat tipsar den om var bästa havsutsikten från löparrundan eller var skönaste lederna för mountainbike finns. Med största sannolikhet finns nya utmaningar och härliga upptäckter närmare än man tänker.

I appen finns allt möjligt som främjar ens motivation och aktivitet samlat. Den heter Upptäck Stockholm och är en upplevelseguide i mobilen som ska inspirera fler att utforska hela Stockholm. Med hjälp av appen kan du exempelvis få tips om var du kan hitta stadens 30 km upplysta löpspår, vilka parker som passar bäst för yoga och var du kan testa vindsurfing. Med telefonens GPS kan appen visa vilka platser och aktiviteter som finns nära men också hjälpa till att hitta utifrån användarens position.

- Med appen Upptäck Stockholm vill vi göra det enklare att upptäcka nya platser som ofta ligger alldeles runt knuten, men som få är medvetna om. Förhoppningen är att fler ska upptäcka det breda utbud som Stockholm erbjuder, säger Jon Möller projektledare Stockholms stad.

Appen Upptäck Stockholm guidar bland annat till:
90 km löpspår varav 30 km upplysta
10 utegym
25 trevliga promenadstråk
60 bollplaner
8 platser för vattensport
191 olika lekplatser

Stockholms stads ambition är att göra applikationen tillgänglig för så många som möjligt. Från och med 11 april kan Upptäck Stockholm laddas ned kostnadsfritt till Android och inom kort även till iPhone. Mer information och instruktioner för hur den används på www.stockholm.se/upptackstockholm. Applikationen har tagits fram inom projektet Klimatneutrala stockholmare, finansierat av Naturvårdsverkets Klimatprogram (Klimp). Projektets syfte är att inspirera stockholmare till att göra fler klimatsmarta val i vardagen.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.