Foto: Maria Wiberg

Inga planer för helgen?

ReportageVälkommen sköna maj med tävlingar och lopp runt hörnet mest varenda dag!

Efter några - alldeles tillräckligt många - dagar med ihållande kyla ser det äntligen som om nordanvinden släpper greppet om oss för den här gången - och vi ser fram mot varmare väder i helgen. Det går många lopp som vanligt vid den här tiden på året och vi har kollat in några av dem.

Ända sedan 1989 har Vårruset funnits, och nu är det i full gång - i år igen. Vårruset är ett jätteevent om man ser till alla tusentals deltagare runt om i landet. Förra året var det hela 135 000 anmälda tjejer till loppet! Det är ett riktigt bra tillfälle att starta sin löparkarriär på, eller bara för att ha kul tillsammans med sina kompisar.

Redan nu har loppet gått i Malmö, Halmstad, Växjö och Jönköping - och nästa vecka är löparna laddade i Göteborg, Vänersborg, Karlstad och Örebro! Kanske du också står på startlinjen?

Norrköping får besök av Vårruset måndag 16 maj, Västerås tisdag 17 maj, Gävle onsdag 18 maj, Sundsvall torsdag 19 maj, Stockholm tisdag 24 maj och onsdag 25 maj, Uppsala torsdag 26 maj. Luleå måndag 30 maj, Umeå tisdag 31 maj och finalloppet går i Visby torsdag 9 juni.

Om du ser någon gå omkring och sälja skosnören på Vårrusets arrangemang, så köp! På detta sätt stöttar du BRIS, så de kan hålla sin jourtelefon öppen varje dag under året. Deras stora mål är att även kunna hålla den öppen dygnet runt - så köp på dig några snören!

Vårruset springs inte på helgerna, men just denna helg finns det Humlestafetten i Bromölla (46 km), ICA-loppet i Sundsvall (21 och 10 km), Lundaloppet i Lund (10 km), Sunne Löparfest, (7, 14, 21 och 42 km), Gävle Halvmarathon, Prag Marathon, Springcross (6 eller 12 km) i Stockholm, Kungsholmen Runt (10 eller 21 km) eller Lidingö Ultra (26 eller 50 km) om man har lite för mycket spring i benen och är ledig.

Glöm förresten inte att läsa Andréas artikel om vätska för att optimera både din träning och ditt lopp!

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.