Tillsammans med andra är det roligare att utmana väder och vind Foto: Krister Lindström

7 tips som utmanar mörkret

TräningHösten blir allt mörkare. De flesta löven har fallit från träden och med lite otur har vi snart snön och halkan här. Det är lätt att träningen blir lidande. Inte desto mindre är det inte långt kvar till nästa säsong.
För att inte "slösa bort" all bra träning du gjort i år och för att vara starkare än någonsin 2012 kommer här 7 enkla tips på hur du håller motivationen uppe.


Spring milen på nyår
På flera platser i landet körs det millopp på själva nyårsafton. Ofta kallas de Sylvervesterlopp. Avsluta året starkt på topp och var i form till tolvslaget genom att träna för årets sista mil.
Till din hjälp har du våra program för milen. Träningsprogramen är gratis och skrivna av landslagstränaren Ulf Friberg. De kopplas till din profil och tipsar dig dag för dag hur träningen kan läggas upp.


Testa Ultra
Ultralöpning handlar om att springa långt. Riktigt långt. Det är viktigare att vara uthållig än snabb. Inget kan passa bättre under uppbyggnadsperioden. Sträck därför gärna ut långpassen när du har tid. Tänk inte på kilometertider utan njut bara av syret i luften.

Är du dessutom sugen på en rolig utmaning arrangeras i helgen våra Ultraintervaller. Här handlar det om att springa 8x10km med start var tredje timme. Tempot avgör du.


Träna tillsammans
Inget är som att ha med sig en eller flera vänner i spåret. Motvind och kyla snackas bort samtidigt som kilometrarna rinner undan under fötterna.
Låt därför andra hjälpa dig ut i spåret samtidigt som du hjälper dem.

Om du inte är med i någon lokal förening kan du hitta nya träningskompisar genom att starta eller gå med i en av alla våra grupper. Där kan ni dessutom sköta inbjudningar till nästa pass och eftersnacka.


Byt gren
Visserligen är löpningen något man gör året runt numera men att testa nåt nytt livar nästan alltid upp. Oftast blir man snabbt bättre på nya grenar vilket gör träningen ännu roligare. Så var inte rädd för att knäppa på skidorna, grotta ner dig i bassängen eller klicka i spinningskorna. Pulsträningen får du på köpet.


Checka in på gymmet
När det blåser kallt och motivationen tryter kan det vara skönt att gå inomhus. Väl inne på gymmet kan du bygga upp bålen på Corepass, hitta koordinationen i ett danspass, testa styrkan i maskinerna eller lägga löpintervallerna på bandet.


Unna dig
Den bästa träningen är alltid den som blir av. Särskilt så här års. Därför kan du vara extra snäll mot dig själv och unna dig det där som får ut dig. Har du tid och råd kan ett besök i grannkommunens motionsområde eller en ny pryl i shoppingvagnen vara det som triggar igång träningsglädjen igen. Så varför inte ringa den där kompisen du aldrig hinner besöka och snacka ihop er över några kilometer.


Se fördelarna
Senhösten och vintern är på många sätt unika. Luften är fylld av syre samtidigt som du inte behöver tänka på en fylld tävlingskalender. Istället kan varje pass som du gör ses som början till nåt nytt. All träning är positiv och du kan i lugn och ro njuta av att du bygger upp dig inför kommande säsong.


Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.