Therese med de andra deltagarna under löparresan.

Åk på träningsresa

KrönikaÄr nyss hemkommen efter en härlig träningsvecka i Tucepi, Kroatien och är fylld med ny energi och träningsinspiration för att klara av höstens väntade lopp. Veckan har bjudit på löppass, löpteknik, föreläsningar och yoga samt mycket mer. I motsatt till den svenska sommaren har det varit varmt där temperaturen har varit runt 30-37 grader, men tack vare träning tidigt på morgonen och på kvällar har träningspassen gått över förväntan och många av oss deltagare är förvånade över hur bra träningen har gått i värmen. Efter träningarna har flera av oss kastat oss i havet för ett härligt dopp.

Suveräna tränare
CroRunning, bestående av Petra Kindlund och Katarina Lovrantova har för första gången anordnat en löparresa till Tucepi, Kroatien. Vi var 15 deltagare samt 4 tränare, varav 2 yoga instruktörer och 2 coacher inom löpning.

Löpträning och löpteknik 
Passen har anpassats efter deltagarnas förmåga, vi har delats in i grupper, de som har velat köra ett hårdare tempo och de som har velat ta det lite lugnare. Alla pass har varit frivilliga, men många löpare har ändå valt att köra alla pass samt även några på egen hand. För att alla, både nybörjare och vana löpare, ska ha samma grund att stå på har vi tränat på löptekniken där tränarna har instruerat oss i olika övningar och gett ovärderlig feedback på ens löpteknik. Tack vare deras råd har jag fått en mycket bättre löpteknik.

Yoga
Monica och Bengt Ljungqvist som driver Lunds Yoga skola har undervisat oss i både ashtanga- och yin yoga. Ashtanga yogan har getts tidigt på morgonen och det har varit underbart att väcka kroppen till soluppgången ute på en brygga och höra vågornas brus. På kvällarna har Yin yoga getts, och det har varit både avkopplande och skönt att mjuka upp leder efter ett tufft löppass. Yogan har utförts på en avskild plan intill stranden.

Föreläsningar 
Petra Kindlund, utbildad nutritionist, har föreläst om kost och hälsa. Här fick vi veta mer om näringslära och vad man bör tänka på gällande kost när du är aktiv i din träning. Sara Trané, utbildad beteendevetare, gav en inspirationsföreläsning om vad som motiverar oss och hur man sätter målsättningar. Hon tog upp egna exempel och genomförde övningar med gruppen. Båda gav inspirerande och handfasta tips som jag kan ta del av till min egen vardag.

Inte bara träning
Vi har inte bara tränat utan vi har även unnat oss nöje. Kroatien har mycket att bjuda på. Landet har underbar natur med berg och klarblått vatten. Vi fick även prova på forsränning och båttur till öarna Hvar och Brac. Vi hade en härlig sammanhållning i gruppen och alla var mycket nöjda med resan. Jag kan varmt rekommendera denna löparresa för både dig som är nybörjare på löpning/yoga samt till dig som är mer erfaren.

Hoppas vi ses nästa år!  

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.