Trail & Inspiration

Skillnad mellan kvinnor och män?

När jag snokar lite ibland resultatlistor och anmälningslistor från olika terränglopp kan jag inte låta bli att bli lite fundersam.
Finns det exempelvis 6, 12 och 18 km att välja på, är det betydligt fler män som ska springa/har sprungit den längsta banan. Antalet kvinnor är lätträknade.

Kollar man däremot på 6 km så är antalet kvinnor betydligt fler! Jag har oerhört svårt att tro att män skulle vara bättre tränade, i så stor utsträckning.
Är tjejer rädda för att sätta för höga mål? Tror vi inte på oss själva? Rädda att misslyckas? Ställer vi för höga krav på att vi måste vara jättevältränade/erfarna för att ställa upp i längre lopp?

Kolla på mig. En trebarnsmamma med rätt många “extra kilon” som började springa för 2 år sen. Jag var mycket tveksamt till att  jag skulle klara 17,7 kg terräng! (Visst ifrågasatte jag mitt val att ta ett sådant långt lopp, som första terränglopp, men…) Det gjorde jag. Klarade det alltså. Även om jag hade lust att ge upp flera gånger… Man orkar mer än man tror!!! Man måste våga utmana sig själv! :-)

Hur brukar ni tänka när ni anmäler er till olika lopp? 

.

:-)


1 kommentarer till inlägget

2009 • Klippan
#1
27 oktober 2012 - 00:16
Män är socialiserade till hybris över egna kapaciteten.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.