If it´s important to you, you will find a way. If not, you`ll find an excuse.

Hitta rätt övningar för dig!

Gomorron allihopa!

Igår pratade jag med en kiropraktor angående min fot. Vad vi kom fram till är att jag ska avvakta till helgen och då prova igen att springa. Känns det likadant som innan så ska jag ringa måndag morgon och sen komma dit nästa vecka så han får titta på foten och eventuellt behandla den. Han trodde att nerven hade blivit klämd av den rejäla stukningen men det kunde även vara något kopplat med benen i foten. Så, nu får ni hålla tummarna att jag är bättre i helgen så jag slipper att gå till kiropraktorn. ;) Inte för att jag ogillar honom på något sätt men det kostar ju en slant att gå dit va! ;)

Efter jobbet så blev det ett pass axlar, bröst och triceps på gymet. Passet gick bra även om jag fortfarande hade lite träningsvärk i brösten efter armhävningarna på bosubollen som jag gjorde under cirkelfysen i söndags. ;) Övningarna jag körde var:

Axlar
Hantellyft åt sidan för utsida axlar 4 set
Raka hantellyft för framsida axlar 4 set
Baksida axlar med rep i cc 4 set
Axelpress 4 set

Bröst
Flyes i cc 4 set
Bröstpress 4 set

Triceps
Push down med hantel 4 set
Enarms push down i cc 4 set
Oush down med rep i cc 4 set

Som ni märker så kör jag ofta samma övningar när jag tränar. Jag har tränat länge och provat det mesta och kör därför idag mest de övningar som jag känner att jag får bäst kontakt i. Alla är vi olika och har olika lätt för diverse övningar och det gäller att hitta de som passar en själv bäst för att få ut det mesta av sin träning. Visst varierar jag mig ibland men efter ett tag så får man favoritövningar och som ni vet så ger övning färdighet. Istället varierar jag tyngden på vikterna och antalet reps, mycket beroende på dagsform och hur jag är sugen på att träna just den dagen. Vissa dagar föredrar jag att ta tuungt och dår färre reps medan jag andra dagar vill köra mer högintensivt och fler reps= mindre vikt.


Flyes är en övning som jag tycker om och får lätt kontakt i! :)


Även igår blev det en hel del super- och triset med lite lättare vikter men även en del övningar med tuung vikt och färre reps. Då krävs även något längre vila mellan omgångarna för att kroppen ska hinna reps sig och orka ta den tunga vikten igen. :)

I kväll ska jag gå på en väns pass. Det är någon form av bootcamp/pt-pass. Jag har aldrig kört ett sådant pass så det blir en riktigt utmaning för mig. Nivån är tydligen intensiv med så jag börjar på toppen, haha. ;) Även om jag säkert inte kommer klara allt så är det kul att prova något nytt och jag ser fram emot det. Vi ska tydligen träna både utomhus och inomhus och jag har blivit lovad att det inte ska innefatta någon löpning. :) Berättar mer efter avslutat pass (om jag överlever ;)). :)

Även om Leon älskar husse så är han en riktig mammagris och jag går före allt för honom. Han älskar att ligga nära mig och mysa och är inte lika sugen på att göra det med husse (som är hans lekkompis). Men ibland vill husse mysa med Leon och matte behöver även ibalnd en brejk från en tung hund på bröstet så då får han ligga hos husse ett tag. Vad jag då möts av varje gång är den här blicken..

Vill du inte ha mig matte?

Ha en fin måndag allihopa!

Kramar C

2 kommentarer till inlägget

1981 • Linköping
#1
14 november 2012 - 08:17
Ha, ha stackarn! Max är sjukt rättvis i sina ömhetsbetygelser. Om han sitter och gosar med mig i soffan måste han fem minuter senare gå till Peter, sedan tillbaka till mig å så vidare :-) Lycka till på passet!
Camilla Green
1982 • Linköping
#2
14 november 2012 - 08:27
Ja, visst ser han lidande ut? Jag får ont i hjärtat varenda gång. Sen tycker jag lite synd om peter också. ;)

Max är snällare då tydligen. ;) Å andra sidan kanske du och Peter delar på de långa roliga prommisarna? För de är bara jag som går dem med Leon så jag antar att det är därför han gillar mig bäst (förutom att jag är "flockledaren" i familjen enligt honom). Kan inte va mycket annat för Peter ger honom mat nästan jämt och går de flesta korta prommisarna med honom (fast han går låångsamt ;)).

Tack! Om jag överlever (och det var kul) så får du med komma och prova. ;)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.