Trail & Inspiration

Om mig – Frågor Del 1

1. Min idrottsbakgrund
Som barn låg just idrotten i stilje kan man nog säga. Jag lekte förvisso mycket ute; älskade att  klättra i träd, hoppa från 2-3 meter höga ”stup”, tävla och se vem som kunde komma högst i isiga berg osv.  Att jag inte skadade mig mer än jag gjorde (knappt något!)  är nog bara ett under! ;-)   Däremot var jag inte särskilt förtjust i idrott/sport. Inte ens i skolan. Det enda jag fastnade för där (och som jag tyvärr inte började med) var volleyboll. Riktigt kul!
Det var först när jag var 13 år som jag hängde med en kompis till stallet och där fastnade jag. I många, många år. Jag tillbringade förmodligen mer tid där, än hemma. Haha!
Först efter att tredje sonen föddes (våren 2011) började jag springa på allvar. Eller ja, allvar och allvar. Mest på skoj faktiskt! :-)

2. I mina öron när jag tränar
Jag har vid enstaka tillfällen sprungit med musik i öronen. Men jag vet inte… Jag får inte riktigt flytet då. Kanske har jag fel musik? Eller också är det bara att jag inte är van? Jag föredrar att springa utan, särskilt när jag springer i skogen! Lyssna på fåglar, vind och ljud från naturen är otroligt rogivande (Största klyschan, jag vet!)

3. I min träningsväska
Oftast inget alls. Jag har sällan träningsväska med mig. Jag brukar byta om hemma och även duscha hemma. Men just idag är det nedpackat trekvartstights, linne, sport-BH och mina New Balance-skor.

4. Favoritmuskel
Oj svår fråga. Jag älskar att köra ben, rygg och axlar! Men måste jag välja så säger jag nog ”Deltoideus”.

5. Favoritövning
Varför måste man välja en? :-)   Jag måste väl erkänna att jag har en slags hatkärlek till benpressen! Tungt, svinjobbigt men grym känsla!
Men jag tycker även om marklyft och hantellyft (både framåt och åt sidan).

6. Favoritmat
Ingen LCHF här inte… Jag är nog mer av en kolhydrats-människa, än vad som kanske är bra för mig (?) Jag fullkomligt älskar pasta-rätter och även potatis i olika former. Men jag försöker komplettera det med proteinrika alterntiv. Om jag lyckas till 100 % vete tusan… ;-)

7. Ett fint idrottsminne
Om det gäller ett av MINA idrottsminnen så är de inte så många. Jag måste i så fall säga Risveden Terräng nu i höstas. En smått galen idé att ge sig på ett 18 km långt terränglopp efter bara drygt 1 års löpning,kan jag nog tycka nu i efterhand. Med tanke på hur jäkla slutkörd jag var… Men fy tusan, vad stolt jag var när jag kom i mål!! :-)

I övrigt måste jag säga att det starkaste sportminnet är kvartfinalen i hockey-VM 2003, där Sverige låg under med 1-5 mot Finland och vi vände och gjorde 6-5… Den matchen var  så häftig!!!


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.