En epok i mitt liv går graven, lägger Bodypumpen på hyllan

BodyPump-630x350

Ja, så är det för idag körde jag mitt sista Bodypumppass som instruktör. Efter 15 år, ja du läste rätt, så länge har jag hållt på med denna träningsform. Min första gång jag tränade pump var till BP 26 och sedan har jag varit fast vid den träningsformen. Jag började sedan instruera till BP 28 och nu sista releasen var BP 84 så det har blivit några styckna över åren.

Det har överlag varit riktigt kul att instruera i Bodypump och visst har det blivit några tavlor under åren tex fel musik till fel muskelgrupp, kommit ner till gymmet och öppnat fodralet och ops! ingen skiva i …hmm hur löser man det några minuter innan passet. Ja man gör det på något sätt bara. Och hur många grodor har inte flygit ur munnen under alla pass ? Ja säkert fler än jag har kört olika bicepslåtar.

Det roligaste med att vara instruktör: att få möjlighet att peppa andra till träning och se dem utvecklas. Att se ett ärligt, stort leende från en deltagare mitt under en klass värmer i hela kroppen och får man sedan lite beröm efter , ja då glider man hem som på ett moln.

Det tråkigaste med att vara instruktör: att jag väldigt snabbt tröttnar på vissa av låtarna och därför måste byta pass rätt ofta. Ibland tröttnar jag även på min egen röst och tycker bara att jag upprepar samma saker.

Det lättaste med att vara instruktör: att jag har varit instruktör i 15 år och har bra rutin. Jag kan lätt anpassa mig även om något skulle gå galet under en klass utan att få panik. Jag blir väldigt sällan nervös när jag ska köra pass, känner mer ett härligt pirr och förväntan.

Det känns faktiskt inte vemodigt alls, jag känner att jag gjort mitt där framme på scenen nu i pump sammanhang. Rent av lite skönt att slippa allt pluggande inför varje ny release och nu kunna gå och träna när man vill.

För fortsätta träna det ska jag, det kan du fethaja !!!! men nu ska jag sätta min egna träning i focus.

Vi ses på cyklarna ( och INTE i pumpsalen)

Claes


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.