Mera mat och mera löpning.

Sista arbetsdagen avklarad innan julledighet på 2 hela veckor. Ska bli så skönt. Planen är att fixa hemma, träna massor och äta rätt. Vaknade med täppt näsa men när jag kommer hem efter en hel arbetsdag är den som bortblåst och jag känner mig redo för att dra igång ett riktigt träningspass.

Det blev en stunds övertid för att hinna göra lite måsten innan julledigheten. När jag kom hem började jag direkt Chiafrönmed brödet som jag längtat efter att få baka. Men Chiafröna har varit slut länge på Ica Maxi till plötsligt en dag hittar jag ETT paket. Verkar vara populära frön det där.

2 rivna morötter

4 dl fil

1,5 dl mörk sirap

2 msk olja

1,5 tsk bikarbonat

3,5 dl vetemjöl

1,5 dl havregryn

2 dl rågmjöl

1dl hackade hasselnötter

2msk chiafrön

Blanda alla "blöta" ingredienser och därefter häller du ner alla torra. Det ska vara en bra kladdig konsisten. Klicka ut degen i bakplåtsklädda brödformar och strö på lite extra havregryn och hackade nötter. Ställ sedan in dem i ugnen på 175gr i 75 minter.  Yummi!

 

När jag ställt in brödet i ugnen bytte jag om till mina löparkläder och den här gången kom jag ihåg reflexvästen. Riktigt nöjd med mig själv för det.

 

Det blev en runda på 6 kilometer. Och eftersom att jag inte är helt av med förkylningen än så beslöt jag mig för att promenra en bit efter nästan 5 eftersom att det var moddigt och uppförsbacke. Perfekt utmaning annars, men den här gången höll jag diciplinen att hålla mig till ett lungt pass. 37:40 var tiden.

Jag tog ut brödet, påbörjade snabba avocadosoppan och medan det hela kokade ihop tog jag mig en snabbdusch.

Snabbt på med kläderna och göra färdigt soppan och servera den med det goda brödet.

 

Det ser och smakar fantastiskt gott.

Fräs 2 strimlade lökar i lite olja. Låt 65gr babyspenat svettas  kastrullen. Häll på 7 dl vatten, 2 msk hönsbuljong och låt detta koka ihop. Ta sedan av kastrullen från plattan och mixa ner 3 avocados med en handmixer. Krydda sedan med salt, peppar och häll mer 1 msk nypressad lime. Toppa med 200gr skalade räckor och krasse.

Receptet är för 4 personer men vi 3 åt utan att lämna några rester. Tom bröder gick 1,5 "limpa" åt. Oj så gott.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.