Med ena foten i graven?

Tror väl inte riktigt att jag kommit halvvägs igenom livet riktigt än, men det har känts att man är på väg mot mittpunkten i varje fall..

20111028-01

Det är ingen ålderkris det är frågan om, men jag har ändå gått och klurat ett par veckor utan att kunna sätta fingret på vad det är jag tänker på. I sommar fyller jag 30 och här kämpar jag med att försöka äta och leva nyttig och ska snart påbörja min andra säsong som tävlingsatlet. Jag har fått börja anpassa mig efter nya rutiner för att kunna hålla samma kvalité på träningen..

Tidigare kunde jag från det att jag vakna i sängen till att vara ute och på väg till gymmet 100% taggad på under 2 minuter, varje dag, till skillnad från nu när jag när jag kommer ner till bilen och inser att kroppen inte har vaknat än, och det finns inte en chans att det kommer bli ett bra träningspass.

Även att ställa om sig från nattjobb till dagsträning har aldrig vart nått bekymmer, men även här får man anstränga sig lite hårdare för att få det att fungera..

Jag har inget emot att bli äldre men det kan vara klurigt att anpassa sig eller inse när man ska göra det tror jag, till skillnad från sporter som fotbolls/ ishockey där man peakar som 25 åring så i uthållighetssporter som triathlon när man tränar bra kan peaka vid 40 år och inte märka av en negativ trend för än man når 60 så har jag många år framför mig att syssla detta.

Det var inte helt klart att det är kroppen som ändrar sig och att komma på det tog lite tid, men nu litar som alltid på magkänslan och anpassar mig efter vad jag klarar av och vad som är hållbart i längden.

Jag går den vägen som jag tror kommer gynna mig mest i slutändan. det som var tanken i höstas att jag skulle prioritera simningen har av olika skäl blivit bortprioriterad. Det va nog 2-3 månader sen jag va nere i simhallen och nu är det läge att börja lägga in simning på programmet igen, jag tänker fortfarande hålla igen lite med all träning, känner att den finns ingen anledning att lägga i nån överväxel i dagsläget utan ”den som spar han har” =)

Vi är trotts allt bara i början på Januari..

e07b28df48bd20d2572de53172ed4660222 Dagar kvar


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.