2012 – Vad var det som hände? Statistik och annat…

Ett mycket händelserikt år är slut. Mycket har hänt – bra och mindre bra.

Det mindre bra är att jag och min fru separerat. Det hela är relativt lindrigt men icke desto mindre en stor omställning i livet. Vi är fortfarande vänner och barnen har högsta prioritet. Men nu ska jag ska inte tråka ut er med det utan istället visa fina diagram och siffror! (Om inte annat är detta en bra sammanställning för mig själv…)

Jag fortsätter att öka i träningsmängd. Nedan är totala tiden per år, från 2008 till 2012:

2008-2012

Om man tar med träningsform ser man att jag för första gången minskat i löpning, men ökat andelen cykel och simning. Sen har jag också reggat tex korta styrkepass mer detaljerat än förr ska jag erkänna.

2008-2012-separerat

Trots minskningen i löpmängd/tid har jag gjort stora framsteg i den grenen. Sub 40 klarades av i Hässelbyloppet, vilket är en av årets stora milstenar. 1:33 på Sthlm Halvmara är också ett rejält pers, men där finns mer att hämta.

Fördelningen över 2012 ser ut som nedan. Jag gjorde ju ett försök att påbörja klassikern förra vintern och fick till några skidpass. Sen kom förkylningarna och ville aldrig släppa greppet riktigt… Det blev inget Engelbrektslopp och ingen klassiker tyvärr.

2012-fordelning

Klassikerplanerna ligger lite på is nu då det är fullt fokus på triathlon. Lite längdskidor har jag nog tänkt åka ändå, bara det blir riktigt bra före och hyfsat lättvallat! Det är ju kul och sjukt bra träning för hela kroppen :)

En tabell med lite fler siffror från 2012:

2012-tabell

Jag måste helt klart öka andelen simning om det ska bli någon fason på triathlerandet. Har gått med i Väsby SS Triathlon och hoppas att lite tränarhjälp ska ta mig framåt där. Ännu en höjdpunkt för året var debuten i Tjörns Triathlon. Blött men skitkul! 2013 blir det halv ironman i Tjörn!

När det gäller förkylningarna tror och hoppas jag att jag gjort ett genombrott, vid 36 års ålder! Jag är förmodligen glutenintolerant.

sjukdom

Från och med vecka 38 (blå linjen) har jag uteslutit gluten helt och hållet. Det har aldrig riktigt hänt förut, inte ens då jag åt LCHF. De få kolhydrater jag åt kom då ofta av hällbröd eller finn crisp.

De orangea staplarna är ”hängiga dagar” utan träning, men någon förkylning bröt aldrig ut! 2013 ligger jag förhoppningsvis långt under de 50-60 sjukdagar jag haft de senaste åren. Jag vill inte riktigt ropa hej ännu men det ser onekligen ljust ut!

Om detta återkommer jag. God fortsättning på er!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.