VIKTEN AV RÄTT SAMMANHANG. LÖPNING VS FÖRETAGANDE PART 3.

Vintern är inte min årstid. Dagarna är korta, det är bitande kallt och många med mig stänger in sig. Jag har svårt att komma in i ett härligt livsflow helt enkelt. Det är främst när de yttre förutsättningarna frestar på som jag blir väldigt medveten om hur viktigt det är för mig att befinna mig i rätt sammanhang för att inte tappa gnistan och sura ihop.

Jag är därför oerhört glad för att jag har börjat springa med Solvikingarna och för att klubben är just som den är: okomplicerad, välkomnande, seriös och stabil. Träningen de två senaste veckorna har därför blivit riktigt bra och för ovanlighetens skull varierad, kul och utmanande. Börjar komma in i rutinen att träna med dem tre gånger i veckan: intervaller på tisdagar, distans på torsdagar och långpass under helgen. Idag blev det 22,7 km i 5:30 tempo, underbart vinterväder och härliga löpare att dela allt med.

Att befinna sig i rätt sammanhang gör det lätt att orka, lätt att motivera sig och lätt att bara vara. Vad som är rätt sammanhang är så klart helt individuellt. För mig handlar det om den totala känslan. Jag behöver känna mig trygg, sedd, välkomnad, omtänksamt behandlad och uppmuntrad.

I fredags hade vi en uppstartsdag med nya kollegorna på jobbet och en av de viktigaste sakerna inför för mig var att ägna tid åt att prata om sammanhang. I vilket sammanhang trivs vi olika individer? Vad är viktigt? Vad får mig att stanna? Vad får mig att orka? Hur olika vi än är tror jag att vi iaf måste vara samstämmiga på detta område annars går det inte. Det håller inte i längden. Jag kommer inte lägga ner den där extra arbetstimman eller pressa mig de där sista kilometrarna om jag inte känner att jag är en del av något större. Ett sammanhang där andra är och känner som mig. Är jag det blir allt enklare och får en mening. Inte enkelt men enklare. Det finns ett ”vi” som är beständigt och som jag är en del av oavsett om det går bra eller inte. Ett sånt sammanhang gör att jag får ro och har kul oavsett prestation.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.