Tankar om det mesta

Huskvarna Ski Marathon

Länge var jag tveksam till att Huskvarna Ski Marathon över huvud taget skulle bli av. Jag menar, det var inte direkt optimalt väder under veckan innan lördagens lopp men konstsnö och småländska eldsjälar gjorde det möjligt så glad i hågen med nyvallade skidor lämnade jag tidigt på morgonen Göteborg med siktet inställt på Huskvarna.

hsm_landskap_utan_datumHuskvarna ligger ju inte direkt nästgårds från Göteborg. Ungefär 30 mil tur och retur blev det och det finns ju roligare saker att göra än att sitta i bilen. Men men, det var inte mycket att göra åt det och vägen var ju ok i alla fall.

Photo 2013-02-03 01.11.06 em(2)

Bra väg till Huskvarna

Jag var framme lite innan klockan 10 och loppet startade 11 så det var gott om tid att reka stället och hämta nummerlapp, gå på toa och byta om. Det ser lite konstigt ut när det går ett konstsnöspår genom ett snöfritt landskap men det var riktigt bra spår och eftersom jag var i så god tid hann jag till och med att provåka banan ett varv.

Photo 2013-02-03 01.11.06 em(3)

Utsikten från Huskvarnaberget ut mot Vättern var fantastisk. Om ett knappt halvår ska jag cykla runt den sjön

Fina konstsnöspår

Fina konstsnöspår

Starten gick och vi var iväg. 20 varv på en 2 km bana är ju inte det mest inspirerande som finns men det var ändå helt ok. Jag kom in i en bra rytm på alla sätt. Räknade varven baserat på vad jag drack; 1:a varvet inget, 2:a varvet vatten, 3:e varvet inget, 4:e varvet sportdryck. Sen roterade det så.

Känslan var betydligt bättre än på Västgötaloppet och så även tiden. 3:20 stannade klockan på och jag var (och är) otroligt nöjd. Det är trots allt en halvtimme bättre än Västgötaloppet även om distansen var 2 km kortare den här gången. Och jag hoppas verkligen att jag ska seeda upp mig till 8:e eller 9:e startled i Vasaloppet med detta resultat.

Kvällen spenderades lugnt och skönt med att min älskade H hade fixat lasagne och senare blev det Mello med trevliga vänner och en äppeltosca, lite smågodis och chips.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.