Kom igen tjejer

Jag råkade oavsiktligt missa att nämna att det var herrgissningar jag ägnade mig åt under gårdagen. Det tog inte många minuter innan det hade kommit några frågor om dels varför jag inte hade gjort någon tjejlista och dels varför jag förutsatte att det var herrarnas topplista. Som rubriken först sattes borde givetvis Isabellah varit med på listan men avsikten var att tippa herrar. En ren miss från min sida alltså. Att jag inte gjorde en damlista är däremot väldigt medvetet och det har jag förklarat direkt för de som frågat och förklaringen är enkel. Jag tycker inte att det är lika spännande när toppbredden är så tunn.

Tittar man på hur många löpare det förra året fanns inom cirka 40 minuter bakom Musse och Isabellah är det rätt tydligt. 25 tjejer bakom Bella och över 150 killar bakom Musse. Visst, han är inte riktigt lika överlägsen men det är rätt tydligt vilken skillnad det är på toppbredden. Det är även en anledning till varför jag inte har fört statistik över damtider på min sajt. Det är så få att det blir inte lika intressant och det här är något jag gör för att jag är intresserad av det. Sen delar jag med mig av informationen för att jag har märkt att folk uppskattar det. Men i första hand av eget intresse.

Jag tycker att det är jätteroligt när jag får chansen att träna tjejer som satsar hårdare och skulle bli glad om det vore fler som valde att göra det. Men nu är det inte det och fram till dess uppmuntrar jag att någon av de som vill se damstatistik som går lite längre än förbundets topplistor att sätta igång med det jobbet!

SnabbaTjejer

Jag får också passa på att tacka för alla kommentarer jag fått i sociala medier över den lista jag har publicerat. Det är många namn som kommit upp i diskussionerna men jag har som sagt inte fått med en del löpare av både logiska och fullkomligt ologiska skäl. Jag skulle gjort det mycket lättare för mig genom att räkna upp vilka jag tror har kapacitet att göra vissa tider men då tror jag inte att det hade öppnat för diskussion på samma sätt. Något jagockså  fått många frågor om är rangordningen mellan vissa löpare. Jag ordnade och ordnade och tyckte aldrig att det blev riktigt bra. Det är en öppen affär mellan flera löpare och på några ställen blev det kanske fel eller tokfel men det får vara så. För varje löpare som överträffar mina förväntningar under året bockar och bugar jag på nyårsafton.

Ha det,

Mackan – vars största förebild inom löpningen nog är Evy Palm


5 kommentarer till inlägget

1981 • Linköping
#1
7 februari 2013 - 12:39
:-)
1979 • VESSIGEBRO
#2
7 februari 2013 - 14:51
Jag får nog allt börja forska i detta med damena :)
1967 • www.sapiens.se
#3
7 februari 2013 - 15:16
Så ska det låta. :-)
1979 • VESSIGEBRO
#4
7 februari 2013 - 17:01
Tips hur jag ska gå till väga?
1967 • www.sapiens.se
#5
7 februari 2013 - 22:42
Det jag gör är att jag försöker att hålla koll på alla tävlingar som går i Sverige och utomlands. Främsta informationskälla är www.friidrott.se. Utöver det har jag ett stort kontaktnät som rapporterar in det jag råkar missa. Sen petar jag in allt i en databas men det är ju frivilligt. På så sätt kan jag söka ut och filtrera information som jag vill. Men det senare är överkurs.

Skrik till om du sätter igång. :-)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.