Föreläsning med Jojje Borssén

Efter en synnerligen trevlig och välsmakande teamlunch på Papas Tapas i Eskilstuna rann tiden formligen iväg med humöret i topp. Ett litet orosmoment har dock smugit sig på luftrören i form av en irriterande rethosta. Nå, vid tresnåret äntrade jag tåget mot storstan för att gå på en föreläsning med Jojje Borssén som anordnas av Nordeas friskvårdsförening. Mötte Tomas C utanför gallerian på Hamngatan och vi strosade runt i city innan vi begav oss till Mäster Samuelsgatan. Jenny var där och förberedde samtidigt som det droppade in Nordeaner. Det bjöds på värstingmackor och kylda drycker. Det var kul att snacka träning med folk och kul att träffa människor jag inte sett på länge.

Vid 17:30 drog Jojje igång föreläsningen och körde en introduktion om sin sju år långa väg som triatlet fram till kronan på verket: Ironman World Championship på Hawaii 2012. Jojje berättade om träningsupplägg och olika förslag på upplägg, kost, att träna skadeförebyggande, förutsättningar och om målbilder. Personligen tyckte jag ribban låg på en bra basic nivå och han la fram det mesta på ett enkelt, begripligt och inspirerande sätt med glimten i ögat. Tog med mig en del tips för min egen träning och särskilt då min simträning inför Vansbrosimmet. Tack Jojje!

Efter föreläsning fastnade jag i ett trevligt samtal med en kollega jag inte sett på ett par år. Nu var hon inne på klassikern och skulle köra sprint triathlon senare i år. Tomas stod och vankade och tyckte att vi kanske skulle dra för att ta tåget hem till Eskilstuna. Istället för det planerade 20:40-tåget hade Tomas insett att vi skulle hinna med 18:55-tåget, fast det fick jag reda på 18:48! Bah! Så det blev 5 minuters högintensiv löpning från Mäster Samuelsgatan till T-Centralen och vi hann dessutom med konststycket att köpa biljett ur automaten på perrongen i farten. Jag höll emot dörrarna tills Tomas fått sin biljett och konduktören var nära att få tokspel på oss och blåste i sin pipa som vore det VM-final i fotboll. Slutet gott allting gott, som man säger, även om jag helst inte pratar om min tilltagande hosta! Fan, jag som siktar på ett nytt storstilat PB på måndag!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.