Rockad med rekade rundor

Jag hade en ruskigt fin och effektiv plan gjord för dagen men klockan hade inte slagit mycket när telefonen ringde. Det var från naprapaten och han hade fått ryggskott. Ville jag gå till någon annan där? Nej det ville jag faktiskt inte. Är det något akut som alla utbildade fixar är jag inte kräsen men ska jag lägga pengar på en mer allmän besiktning och rundsmörjning vill jag få valuta för pengarna. Så jag kollade om Tortyr-Helena hade någon tid över och det hade hon. Det innebar visserligen att jag var tvungen att ta mig till stan men kunde jag ju faktiskt slå två flugor på smällen. Först tortyr, sen reka rundor för morgondagen och därefter en nödvändig inköpsrunda för att fylla på företagsförrådet. En lätt rockad.

Tortyren blev nu inte mycket till tortyr utan det var snälla händer och eftersom det inte hade behövts någon våldsam behandling fick jag tillåtelse att reka rundor i solen. Vårvinter är den dassigaste säsongen av alla för att springa på stigar eftersom varma dagar och kalla nätter brukar kunna skapa härliga isbanor. Har det blivit så i år? Jajamensan. Jag tror att Helena var lite impad över att jag stack ut och rekade men så här års är det dagsform i skogen och det är roligare för alla om det går att springa där man tänkt springa. Jag rekade och rekade och det får bli obanat i morgon. Testade ett antal varianter på slingor och jag tror att jag hittat något som kommer att funka. Jag hoppas att den halvan av medelgruppen jag ska leda gillar att lyfta på fötterna för det kommer dom få göra. En sak har jag lärt mig genom skogslöpning sen Stenmarks dagar och det är att jag snubblar hellre på en rot än halkar på en isfläck. Trötta kommer dom i alla fall garanterat kunna bli på min syrakulle.

IsigastigenHa det,

Mackan


6 kommentarer till inlägget

1970 • Lerum
#1
11 mars 2013 - 16:50
Gött det Mackan, hade gärna hängt på. Syra låter inbjudande.
Du snuddar vid en sak, behandling + löpning. Känner du till någon allmän förhållningsregel?

Man kan ju alltid fråga naturligtvis och ju oftare man träffar samma 'behanlare' (kiropraktor, osteopat, naprapat) så lär man sig men för mig som inte går så ofta finns ett frågetecken.

Hos sjukgymnasten fick jag glatt veta, prova på och öka långsamt. Så länge ingen smärta finns kvar dagen efter eller ökar så är det ok
1967 • www.sapiens.se
#2
11 mars 2013 - 16:58
Nej jag har ingen allmän regel utan frågar alltid efter att jag blivit behandlad. Ibland blir det nej men oftast är det okej att jogga samma dag. Jag har ju inte ont utan det var behandling i preventivt syfte idag.

Sitter det någon liten låsning är det lätt att börja överkompensera och få ont.
1970 • Lerum
#3
11 mars 2013 - 17:10
Det där jobbiga sunda förnuftet som oftast är långt borta när det kommer till träning ;)
1967 • www.sapiens.se
#4
11 mars 2013 - 17:25
Det bästa är om det är ständigt närvarande. Ta tag i sånt som kan bli problem innan det faktiskt blir ett problem. :-)
HR
1972 • Stockholm
#5
11 mars 2013 - 18:34
Marcus:
Vågat att reka knöggelisbanorna - du verkar ha en inneboende längtan tillbaka till behandlingsstället. ;-)

Efter mina besök i tortyrkammaren har jag fått frikort att träna på - men inte ta i max. Vanlig runda går fint.

Det finns ju många besvär där man inte tjänar något på att ha bråttom ut i löpstpåret dock och just med ländrygg/ryggbesvär kan man få ta det lite lugnare men där brukar man iallafall få höra att man ska upp och röra på sig och inte sätta sig det första man gör när man kommer hem.

Jag brukar köra på grunt förnuft. Det rimmar illa men det funkar hjälpligt.
1967 • www.sapiens.se
#6
11 mars 2013 - 18:40
Jag sprang på sidan av stigarna. Mest helt obanat. :-)

Jag får konsekvent mer problem när jag sitter än när jag rör på mig. Långflygningar eller långa bilfärder är rena rama döden. Sist jag var och sprang i Boston fick jag en låsning under färden över.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.