Marcus Hartmann

Tävlingssäsongen 2013

Då var det dags att dra igång tävlingssäsongen 2013. Det känns alltid lite pretentiöst att skriva tävling, det är ju rätt sällan (läs aldrig) jag är uppe och fajtas i toppskiktet...hur som. Jag tycker det känns bättre för motivationen att skriva tävling, så så får det bli.

Förra helgen var det smygpremiär. Jag sprang Icebug Winter Run ute vid Hammarby Sjöstad. En riktigt tuff tävling, 10 kilometer med rejäla backar och två kilometers löpning på Sicklasjön. Klockan stannade på 51.50 och en femtondeplats. Inte illa med tanke på att jag helt missbedömde hur brant backen efter två (sju) kilometer skulle vara, började i ett 4.10-tempo...hade jag hållit det hade jag varit tvåa...

Hur som, här är resten av säsongens planerade tävlingar. Jag har inte anmält mig till alla än, de som är klara är kursiverade:

17 mars - Två sjöar runt, Sundbyberg, 16,7 km

24 mars - Premiärmilen, Stockholm, 10 km

14 april - Vällingby halvmarathon, 21,1 km

20 april - Springcross, Stockholm, 18 km

9 maj - Oppebylöpet, Nyköping, 10 km

1 juni - Stockholm Marathon, 42,2 km

15 juni, Söder runt, Stockholm, 10 km

29 juni, Semesterloppet, Mariefred, 10 km

17 augusti, Midnattsloppet, Stockholm, 10 km

13 oktober, Hässelbyloppet, Stockholm, 10 km

Anledningen till att jag slängt in två extra 10 km-lopp i juni är att jag har ett vad i gång, jag ska under 40 minuter innan 30 juni. Borde gå...

Hur som, jag tittar i lite olika kalendrar och konstaterar att det finns oerhört många roliga lopp man kan springa i år. Jag har inte tagit med SN-löpet i Nyköping eller Trosa Stadslopp, som jag gärna springer. Eller Kistaloppet som jag sprungit två gånger och tyckt varit väldigt bra och roligt. Så risken är att listan kommer utökas.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.